Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželé poctivě dodržovali restrikce. Zemřeli 10 dní po sobě po krátké návštěvě u dětí

Autor: Darina Jíchová - 
1. ledna 2021
05:15

Manželé Mike a Carol Brunovi z amerického Chicaga po celou dobu pandemie dbali na všechna opatření spojená se šířícím se koronavirem, který způsobuje nemoc covid-19. Zrušili milovaná rodinná posezení i schůzky s přáteli, se svými blízkými se vídali pouze přes obrazovky svých počítačů a mobilů. Osudným se jim ale stalo domácí stříhání vlasů jejich syna, oba se nakazili. Jejich smrt dělilo pouhých 10 dnů, informovala stanice CNN.

Jedna malá návštěva spojená s novým sestřihem manžele stála život. Jejich syn Joe prozradil, že jeho rodiče letos v říjnu oslavili 59. výročí svatby. Bruno prohlásil, že doufá, že tragický příběh jeho rodiny poslouží ostatním jako varování toho, že nakazit se může kdokoliv kdekoliv.

Návštěva u syna vedla k tragédii

„I když děláte všechno správně, dodržujete opatření, stále se můžete nakazit,“ uvedl Joe Bruno pro CNN. Vypověděl, že na konci listopadu ho jeho matka se sestrou navštívily u něj v bytě. Sestra, která je kadeřnice, ho přišla ostříhat. Před návštěvou šla na test, výsledek byl negativní. Sestra se navíc preventivně umístila na čtyři dny do karantény. Snažila se zajistit, že nikoho nenakazí. Nestačilo to, virus ji přelstil.

Carol Brunová během pandemie skoro nevycházela z domu, pokud už někam šla, chodila v roušce a rukavicích. U syna strávila 40 minut, všichni tři měli po celou dobu roušku a vyhýbali se osobnímu kontaktu. V bytě byla otevřená okna, aby se zajistila ventilace vzduchu a snížilo riziko případné nákazy.

Na svátek do nemocnice

Jenže už den po návštěvě se u sestry objevily první příznaky covidu-19, záhy na to na sobě pocítili příznaky i Joe a Carol Brunovi. Ve čtvrtek 26. listopadu, na Den Díkuvzdání, musela být Carol hospitalizovaná. O týden později se ale její stav zlepšil, a proto ji propustili. Za dva dny ale zase musela do nemocnice, tentokrát skončila na ventilátoru.

Mike Bruno sice manželku nedoprovázel k synovi, nakazil se ale od ní doma. Do nemocnice ho odvezli 10. prosince, také on musel být okamžitě připojen na ventilátor. Stav manželů se rychle zhoršoval, covidu-19 nejprve podlehla Carol Brunová, o 10 dní později, dva dny před Vánoci, pak i její muž. „Stačila chvilička zaváhání, jedno rozhodnutí, kdybych si odpustil návštěvu, mohli tu táta s mámou ještě být,“ zakončil Joe Bruno.

Video  Havlíček o zboží v supermarketech za páskami: Proč se nesmí prodávat pastelky pro děti?  - Pro Blesk Zprávy / Ministerstvo průmyslu a obchodu
Video se připravuje ...

 

Ksel ( 2. ledna 2021 19:32 )

Poctivé dodržování restriktivních opatření je marné. Opatření pomohou věřícím, tedy vyznavačům rouškové věrouky, ovšem jen po psychické stránce.

Ksel ( 2. ledna 2021 19:30 )

Další důkaz, že sebevíc dokonalá opatření proti nákaze jsou pořád jen propagandistickým šidítkem a jalovým alibistickým opatřením vlády, která koná tak, aby vykázala nějakou činnost, ač jde o činnost zbytečnou. Ve skutečnosti každý člověk denně hraje ruskou ruletu v možnosti nakazit se. Pokud má smůlu, tak ho žádný hadrový náhubek nespasí. Jediným účinným prostředkem proti koronaviru zůstává vakcína.

beruna ( 2. ledna 2021 13:49 )

Pokud zemřeli na covid, tak se nějak nakazit museli, což znamená, že nařízení přece jen tak úplně nedodržovali. Starší lidé to někdy hůř ohlídají. Venku i v obchodech jich chodí poměrně dost jen s ledabyle nasazenou hadrovou rouškou, často značně ušmudlanou, nebo úplně bez ní. Stačí si třeba špatně umýt ruce, když přijdou z obchodu a nebo dát tašku s nákupem, která se povalovala někde v nákupním vozíku, na pult, kde se připravuje jídlo apod. Absolutní ochrana není, ale přísnější hygiena přece jen většinou dokáže zabránit zbytečné nákaze.

beruna ( 2. ledna 2021 13:38 )

Kdo ví, jak to bylo. Bylo jim oběma kolem osmdesáti, to už je nutné se víc hlídat, nepíšou ani, jestli měli nějaké onemocnění - cukrovku, obezitu nebo "jen" vyšší tlak. Taky není rouška jako rouška a kdekdo ji nosí pod nosem nebo pod bradou. Kdo se chce víc chránit, nosí jednorázový respirátor, pořádně nasazený a nematlá si na něj. Nevěřím moc tomu, že se navzájem ani nedotkli. Navíc stačí, aby si matka vzala do ruky třeba dceřin mobil a přenesla si z něj nějaké ty viry na své ruce, oblečení apod. Těch možností je spousta. Cca 80letá matka asi nutně nemusela asistovat při stříhání cca 50-60letého synáčka.

msml20 ( 2. ledna 2021 12:19 )

. Přesně, to samé mě napadlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa