Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyrážka, teplota, zduřené uzliny a covid-19: 8měsíční Alex zemřel mámě v náručí

Autor: DH - 
17. května 2020
10:27

Malý Alex byl 6. dubna letošního roku převezen do nemocnice v Plymouthu, měl velké problémy s dýcháním a byla mu diagnostikována vzácná Kawasakiho choroba, navíc spojená s koronavirem. Chlapec takovému náporu nedokázal čelit a zemřel. Jeho maminka zůstala zdrcená.  

Kawasakiho choroba je extrémně vzácnou nemocí, při které se člověku v těle zvětší většina cév. U malého Alexe se projevila tak, že začal mít vyrážku, horečku a oteklé lymfatické uzliny. Protože mu ale bylo osm měsíců, rodiče ho vzali do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že je nemoc spojená s virem covid-19.

Chlapeček pak s nemocí statečně bojoval, ale bohužel marně. Zemřel v náručí své devětadvacetileté maminky Kathryn, která přiznala, že cítí prázdnotu. „Už nikdy nebudu celá,“ uvedla žena, která zároveň poděkovala lékařům za jejich neuvěřitelnou vůli a snahu jejího milovaného Alexe zachránit.

„Lékaři a sestry, kteří bojovali za záchranu Alexe, byli neuvěřitelní. Možná ale kdyby věděli víc o nemoci covid-Kawasaki, mohli udělat víc,“ přiznala matka. Vědci zjistili, že tuto chorobu vyvolává u lidí právě koronavirus. Syndrom nazvali MIS-C a uvedli, že se objevuje pouze u dětí. V USA už na tento syndrom zemřelo více než 100 dětí, ve Velké Británii je Alaxander nejmladší obětí.

naidka ( 17. května 2020 15:05 )

To je zajímavé. Když byla epidemie v plném proudu, tak podle Plesku umírali lidé na všechno možné, jen ne na covid. Když epidemie povolila, tak najednou píší o samých úmrtí na covid, neštítí se poukázat i na malé dítě. To jako aby lidi byli pořád ve strachu, že strach pokračuje a nekončí, či co.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání