Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (†13) umíral s koronavirem před máminýma očima: Zakrvácel stěny pokoje

Autor: sova - 
20. prosince 2020
05:20

Bolestivou a tragickou ztrátu utrpěla Američanka Stephanie Franeková (44), když sledovala marnou snahu lékařů o záchranu života jejího syna. Peyton (†13) zemřel vlivem covidu-19 na nemocničním lůžku pouhých šest dnů poté, co se u něj vyvinuly první příznaky zabijácké infekce. Zoufalá matka proto sdílela děsivé fotografie, které pořídila v pokoji po nešťastném boji jejího syna o život. Učinila tak ve snaze přimět Američany, aby onemocnění způsobené koronavirem brali vážně.

Dvojnásobná maminka Stephanie navíc pět týdnů po smrti syna musela unést další ztrátu – covidu-19 podlehla na JIP i její sestra Cyndi Crawfordová (†57).

Stephanie, která pracuje jako zdravotní sestra, měla pozitivní test na koronavirus 25. října. Ona i její syn pociťovali mírné příznaky a nastoupili proto karanténu. Mezi Peytonovy příznaky patřila mimo jiné i únava a zmodrání nehtových lůžek.

Nikdy jsem něco takového neviděla, řekla zdravotní sestra

O čtyři dny později se Stephanie znepokojila, protože udýchaný Peyton nemohl pokračovat v rozhovoru, a všimla si, že jeho nehty a nehty na nohou zmodraly. V nemocnici v St. Louis zděšeně zjistila, že hladina kyslíku jejího syna klesla na pouhých 44 %, přičemž hladina kyslíku v krvi zdravého člověka je mezi 95 až 100 procenty.

„Jako zdravotní sestra jsem nikdy neviděla, že by někdo chodil a mluvil s úrovní nasycení kyslíkem pouhých 44 procent,“ prohlásila Stephanie a pokračovala: „Byli jsme na pohotovosti asi hodinu, když se lékaři rozhodli, že ho musí dát na ventilátor.

Syn krvácel do hrudi

Peytonův stav se náhle zhoršil v sobotu 31. října, kdy začal krvácet. „Měl takové velké záchvaty kašle a v podstatě začal krvácet do hrudi,“ popsala žena.

„Chirurgové se pokoušeli nahradit ECMO (mimotělní srdeční a respirační podpora – pozn. red.) a prováděli resuscitaci, aby mu pomohli cirkulovat krev, protože jeho puls byl tak slabý a jeho hladina kyslíku byla tak nízká.“

Když se lékaři zoufale snažili vyměnit ECMO trubičky v Peytonově krku, krev, která se mu nashromáždila v hrudi, vystříkla na stěny. „Bylo to po celém chirurgovi a on prostě dál pracoval,“ řekla matka.

Stephanie, které bylo uděleno zvláštní povolení být v nemocnici, neboť byla také nakažená, sledovala, jak deset zdravotních sester a čtyři lékaři bojovali hodinu a 15 minut, aby zachránili život jejího syna. Když se to nepodařilo, žena se alespoň pokouší varovat ostatní, aby nemoc nebrali na lehkou váhu.

Video  „Chybí věrohodná autorita, fámy o očkování jsou sci-fi.“ Virolog si rýpnul i do vedení PSA 
Video se připravuje ...

mikes15 ( 21. prosince 2020 10:35 )

To je brutal, to ho jako resuscioval?

Altingerka ( 20. prosince 2020 22:09 )

Za svým si stojím a vzhledem k tomu, że jsem v pořàdku návštěvu lékaře nepotřebuju, tímto končím tuhle bezvýznamnou duskuzi.

PPP150W ( 20. prosince 2020 21:00 )

Děkuji za radu, ale nemám hlad. To, že nechápete smysl celkem srozumitelně psaného textu ma zcela jinou příčinu. Pro začátek si zkuste přešlápnout. Pokud to nepomůže, zvažte návštěvu lékaře. Nebo prostě na něco, čemu nerozumíte nereagujte.

Altingerka ( 20. prosince 2020 20:25 )

Jdi se raději najíst, motáš pátý přes devátý.

lucie13 ( 20. prosince 2020 19:00 )

Co ten kluk měl za další zdravotní problémy, že byl vyžraný jak ... je z fotek vidět.
Která normální matka zveřejňuje zakrvácenou stěnu?!? Místo XXXL porcí s ním měla raději běhat venku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa