Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčičku (†8) zabili při psaní domácích úkolů: Zasáhla ji zbloudilá kulka z ulice!

Autor: rc - 
30. října 2020
21:51

Americké Chicago šokoval případ malé Timiye Andrewsové. Osmiletá holčička psala doma úkoly, když vzduchem začaly létat kulky a jedna z nich ji zasáhla. Timiya šest dní bojovala o život v nemocnici, nakonec zranění podlehla. Policie střelce označila za zbabělce a za jakékoliv stopy vedoucí k jeho dopadení nabízí odměnu!

Osmiletá Timiya Andrewsová si spořádaně dělala v bezpečí domova úkoly do školy. Seděla na podlaze v obýváku a psala, když se na ulici objevil ozbrojený útočník a ze své zbraně vypálil až šestnáct ran. Jedna kulka dívku zasáhla. Timiya byla v kritickém stavu letecky převezena do nemocnice, kde bojovala o život šest dní. Ve středu se lékaři s rodinou rozhodli, že dívku odpojí od přístrojů.

Případ zasáhl celé Chicago a policie usilovně pátrá po střelci. Podle informací britského deníku Metro však zatím vyšetřovatelé nemají žádné stopy vedoucí k dopadení útočníka.

Není ani jasné, jestli střelec utekl z místa autem, či pěšky. Policie pro televizi CBS2 střelce označila jako „zbabělého vraha.“ Za jakékoliv informace dokonce nabídla tučnou odměnu v hodnotě 10 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 234 tisíc Kč.

Policie pro televizi ABC uvedla, že týden před postřelením Timiyi byl zastřelen muž, který byl příbuzným osmileté dívky. Ovšem policie si zatím není jistá, zda střelby spolu souvisí. Ve čtvrti, kde se incident odehrál, došlo k několika násilnostem vyvolaným tamními gangy.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání