Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba na kolibě u Štrbského Plesa: Obviněný syn známého kytaristy promluvil

Autor: VaB - 
31. srpna 2020
19:17

V kolibě u Štrbského Plesa došlo minulou neděli ke střelbě a k loupežnému přepadení. K incidentu se měl přiznat syn známého exhudebníka kapely Drišľak Pavla Antuše. Mladík (29) prý uvedl, že šlo o zkratkovité jednání.

Minulou neděli v noci vtrhl do koliby u Štrbského Plesa muž (29) a několikrát vystřelil v podniku plném lidí. Následně si vzal podle serveru Pluska.sk více než tisíc eur. Právě výstřelem chtěl prý obsluhu donutit k vydání peněz. 

Policii podezřelý unikal dva dny, poté byl ale zatčen. Následně putoval nezaměstnaný muž k soudu v Popradu, kde se projednávalo uvalení vazby. Po zhruba dvou hodinách vyšel ven s rukama v poutech a se zakrytým obličejem.

Teď prý lituje

„Klient řekl, že šlo o zkratkovité jednání a omluvil se všem poškozeným. Je mu to velmi líto, takže to přijal takhle zodpovědně,“ řekl serveru Pluska.sk právní zástupce obviněného Tibor Bašista. Muž byl nakonec vzat do vazby. Server dále uvedl, že za činem prý stály jeho dluhy a hráčská vášeň.

„Obviněný byl soudcem pro přípravné jednání OS Poprad vzat do vazby na základě důvodné obavy, že by mohl pokračovat v trestné činnosti,“ uvedla mluvčí prešovského soudu Ivana Petrufová.

Syn známého hudebníka

Střelcem je údajně syn známého bývalého hudebníka kapely Drišľak Pavlaka Antuša. „Mrzí mě v daném případě to, že kapela, se kterou se spojuje jméno lupiče, hrála mnohokrát v našem podniku, protože si ji hosté žádali. Nedokážu ani slovy vyjádřit překvapení, které jsem zažil, když vyšly najevo tyto souvislosti,“ uvedl majitel koliby Jozef Bendžala s tím, že je rád, že se muž nepohybuje na svobodě, už jen kvůli svému personálu. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání