Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prostitutky jsou kvůli koronaviru v problémech: Stimulace není řešení, tvrdí

Autor: ČTK, yks - 
22. dubna 2020
07:07

Prostitutky po celém Japonsku tvrdě postihly uzávěry a omezení kvůli pandemii. Jednou z nich je také Mika, která dřív mívala tři až čtyři klienty denně. Nyní se však lidé drží doma a vyhýbají se těsnému kontaktu. Zkouší si najít práci, ale zatím marně. 

Mika má starosti. Jako sexuální pracovnice v Japonsku mívala tři nebo čtyři klienty denně, ale pak udeřila pandemie nemoci covid-19. Nyní, když se lidé drží doma, nemá žádné zákazníky ani peníze, napsal o ní zpravodajský server CNN.

Mika pracuje už 10 let v oboru legálních eskortních služeb, aniž by to její rodina tušila. Jde o služby, které oficiálně nezahrnují pohlavní styk. Další oblíbenou formou legální sexuální práce jsou masážní salony, které poskytují i takové služby, jako je orální sex.

Erotické podniky jsou uzavřeny a ona musela začít dojíždět za klienty domů. I to je v podmínkách pandemie velice riskantní. Navíc poptávka značně zeslábla, uvádí CNN.

Marně hledá práci v době krize

Mika nemá žádné úspory ani jiné zdroje příjmu, a tak přežívá z vypůjčených peněz. Snažila se najít si jinou práci, ale uprostřed ekonomické krize nikdo nové zaměstnance nepřijímá. Jestli to tak půjde dál, nebude schopná zaplatit nájem ani si koupit základní životní potřeby, natož aby byla schopná splácet dluh.

„Bojím se, jestli budu mít kde bydlet a jestli najdu nějakou práci, abych měla z čeho žít,“ řekla. „Samozřejmě mám strach i o svoje zdraví, ale teď si dělám větší starosti s tím, jak přežít,“ dodala.

Každému stejným metrem

Když japonská vláda začala sestavovat stimulační program, vyloučila osoby zaměstnané legálně v oblasti zábavy pro dospělé a sexuálního průmyslu. To vyvolalo kritiku aktivistů a členů opozice, kteří to označili za „diskriminaci na základě profese“.

„Chceme, aby byly i sexuální pracovnice a jejich děti chráněné jako ostatní zaměstnanci a jejich děti,“ uvedla japonská organizace Sexuální práce a sexuální zdraví (SWASH) v dopise zaslaném začátkem dubna japonské vládě.

Oficiální činitelé obrátili a o několik dní později oznámili, že navrhovaný plán bude zahrnovat i ty, kteří pracují legálně v sexuálním průmyslu. Lidé, kteří se živí tzv. noční prací, mají ale často problém doložit výši předchozích příjmů, navíc se obávají, že jejich profesi odhalí stále ještě konzervativní japonská společnost.

Mohou masírovat, ne však souložit

Prostituce – tedy pohlavní styk za peníze – je v Japonsku nezákonná, ale další druhy sexuální práce jsou legální. Sexuální průmysl v zemi generuje odhadem 24 miliard dolarů ročně.

Prostitutky po celém Japonsku tvrdě postihly uzávěry a omezení kvůli pandemii. V celé zemi platí nouzový stav, mnoho podniků muselo být zavřeno a vláda obyvatelům doporučila nevycházet. Počet nakažených podle úterních údajů přesáhl 11.000 a zemřelých je více než 260.

BoziMilda ( 22. dubna 2020 11:01 )

No pedofilové a exhibicionisti jsou na tom špatně. Školy zavřené, není komu ukazovat, doma před zrcadlem to není úplně ono.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa