Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Marta Kubišová (80) zve na festival Blesk Tlapek: Podpořme spolu týrané pejsky

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
31. května 2023
05:00

Pojďte, pejskové, tam, kde bláhové tlapky růžové ťapou, zpívá Marta Kubišová (80) v jednom z hitů. Ochraně zvířat zasvětila velkou část života a nyní milovníky čtyřnohých mazlíků zve na sobotní setkání na festivalu Blesk Tlapek. Festival se koná už tuto sobtu 3. června na pražském Vypichu.

Poté, co skončilo vysílání pořadu Chcete mě, který léta uváděla, spojila svou tvář s projektem Blesk Tlapek, jehož reportérky označila za své pokračovatelky. Podpořit je přijde právě i na letošní Festival Blesk Tlapek, který se uskuteční již tuto sobotu od 11 hodin v Praze na Vypichu. Na setkání zve i čtenáře Blesku. „Jedná se o celodenní zábavnou a vzdělávací akci deníku Blesk pro všechny milovníky psů a domácích mazlíčků. Čekají nás tam zajímavé a vzdělávací přednášky, například jak správně fungovat se psem ve městě. Dozvíme se o kauzách Blesk Tlapek, právech zvířat a zvířecím ombudsmanovi,“ řekla zlatá slavice a pokračovala: „Těším se i na ukázky zvířecích záchranářů či armádních psů a také na zvířecí herce. Společně navíc můžeme podpořit týrané pejsky,“ dodala.

Nápad spojit hudební legendu s projektem Blesku se zrodil na loňském, prvním ročníku psího festivalu, kam Marta Kubišová přišla Blesk Tlapky podpořit. Na přelomu roku 2022 a 2023 byla spolupráce oficiálně zpečetěna. „Opravdu je mi ctí, že moje jméno může opět něco zaštítit. Moc si toho vážím. Ráda s Blesk Tlapkami půjdu do čehokoli,“ řekla Marta Kubišová.

SOS linka Blesk Tlapek

Na letošním ročníku festivalu bude slavnostně zprovozněna telefonní SOS linka Blesk Tlapek, na které uvítá každého volajícího hlas slavné zpěvačky. Linka bude sloužit veřejnosti k nahlášení množíren a případů týrání zvířat.

Volat můžete na telefonní číslo 225 977 876

Festival Blesk Tlapek - největší zábava pro psy i jejich páníčky

Festival Blesk Tlapek se koná 3. června v Praze na louce na Vypichu, kam útulky a záchranné spolky přivezou své svěřence hledající nový domov. Chybět nebude tombola, jejíž výtěžek věnují Blesk Tlapky spolku Dočasky De De.

Zatímco loni mohli dát návštěvníci festivalu pac proti množírnám, letos budou moci podpisem podpořit petici STOP ÚVAZŮM europoslance Jiřího Pospíšila, který chce prosadit a uzákonit zákaz držení psů na řetězech a provazech u boudy. Celým dnem provedou Bořek Slezáček a odborník na bull sporty Daniel Žďárský.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na osobnosti z řad kynologů a také na jejich hvězdné psí parťáky, z nichž někteří zazářili i na stříbrném plátně. Ukázky sportovní kynologie předvede Miroslav Skružný s německým ovčákem Chrosem z Podbrdského kraje. Jak se tančí se psem, ukáže Hana Maršálová s border kolií Scottem, a co obnáší lovecká kynologie, vysvětlí spolu se svou smečkou honičů Rudolf Slaba. Představí se i záchranářští a armádní psi. Připravena je také řada soutěží, do nichž se budou moci návštěvníci a jejich čtyřnozí parťáci zapojit.

Redakce Blesku fandí adopcím

I díky projektu Blesk Tlapky se mnoho pracovníků redakce Blesku rozhodlo zachránit psa z útulku. Šéfredaktor Radek Lain s rodinou adoptoval kříženku čivavy Bobinu z Psího domova v Řepnici na Litoměřicku.

Moderátorka Epicentra Pavlína Horáková zase dala domov kříženci Finovi z útulku v Žimu na Teplicku, který provozuje spolek Anidef. Dalším zachráněným zvířetem se stalo štěně Timmy z množírny ve Vlasaticích, kterého se ujala kolegyně z fotoprodukce Martina Pěčková.

Dva pejsky, Boženku ze Slovenska a Zorku, si adoptovala fotografka Mária Rušinová a redaktor Ivan Hladík si ke svému jezevčíkovi Tondovi přibral druhého, Matěje, z útulku v Ciboušově na Chomutovsku. Adoptované miláčky mají doma i obě redaktorky Blesk Tlapek. Jana Ulrichová si prostřednictvím spolku Pomoc německým boxerům adoptovala slečnu Maggie, je to její už čtvrtý adoptovaný boxer. Kateřina Bokrová Lang zase dala domov psímu senioru Kubovi ze spolku Dočasky De De.

Video  Marta Kubišová si vybrala Blesk Tlapky za své nástupce v boji proti týrání zvířat. Stala se jejich tváří.  - Kateřina Bokrová Lang, David Turek
Video se připravuje ...

Cenek Jenicek ( 31. května 2023 19:53 )

Na co podporovat takový xindl, jako jsi ty???

Petr Klamer ( 31. května 2023 13:27 )

Podpořme mě na co furt podpora čoklů?

Zobrazit celou diskusi