Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Festival Blesk tlapek se rychle blíží: 7 hodin zábavy a soutěží pro páníčky i jejich psí parťáky

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang, festival blesk tlapky - 
15. května 2023
05:00

Po loňském velkém úspěchu zvou Blesk tlapky znovu všechny milovníky zvířat na psí festival, který se uskuteční v sobotu 3. června v Praze na Vypichu. Stejně jako loni je připraven nabitý program plný zábavy, her a ukázek psích dovedností. Vstup je zdarma.

Nudit se nebude nikdo. „Návštěvníci se můžou těšit na bull sporty, sportovní obrany a ukázky základní poslušnosti pejsků, k vidění bude i dog dancing, tedy tanec se psem,“ přiblížil známý propagátor bull sportů Daniel Žďárský, který bude festival společně s Bořkem Slezáčkem moderovat.

Miroslav Skružný s německým ovčákem Chrisem předvedou ukázky sportovní kynologie, poslušnost a obrany Miroslav Skružný s německým ovčákem Chrisem předvedou ukázky sportovní kynologie, poslušnost a obrany | Jana Ulrichová

Až do dvou metrů

Příchozí si budou moci pod dohledem odborníků řadu psích sportů a aktivit také sami vyzkoušet. Připravena pro ně bude puller zóna, treadmill a mushing zóna, k vidění bude i ukázka moderní lovecké kynologie. „Zajímavý bude high jump neboli skok vysoký, což je velká konstrukce, na kterou bude skákat americký stafordšírský teriér do výšky až dvou metrů,“ řekl Žďárský.

K vidění budou i bull sporty. Představí je Daniel Žďárský, který bude zároveň spolu s Bořkem Slezáčkem festival moderovat K vidění budou i bull sporty. Představí je Daniel Žďárský, který bude zároveň spolu s Bořkem Slezáčkem festival moderovat | Jana Ulrichová

Program na pódiu

Pestrý bude i program na pódiu, kde se vedle známých tváří představí i řada zajímavých osobností z oboru kynologie, např. Zuzana Daušová ze spolku Helppes, která pohovoří o asistenčních psech, Romana Hájková, která promluví o tom, jak se připravují zvířata pro film, nebo Tomáš Nushard, který předvede moderní trénink a prozradí, jak na něj.

Výtěžek pro dočasky

I letos bude připravena bohatá tombola. Její výtěžek darují Blesk tlapky spolku Dočasky De De, který už řadu let poskytuje domácí péči mnoha týraným a opuštěným zvířatům. Spolek peníze použije na úhradu veterinárních nákladů a krmení svých svěřenců. Své stánky budou mít na festivalu i další spolky a útulky, jejichž zástupci přivedou i pejsky k adopci.

Hana Maršálová s border kolií Scottem ukážou, jak se tančí se psem Hana Maršálová s border kolií Scottem ukážou, jak se tančí se psem | Jana Ulrichová

Stop řetězům

Zatímco loni dávali návštěvníci festivalu pac proti množírnám, letos budou moci během celého dne připojit svůj podpis pod petici Stop řetězům europoslance Jiřího Pospíšila, který se snaží prosadit zákaz chovu psů na úvazech, tedy na řetězech a provazech u boudy. K tomuto velmi diskutovanému tématu promluví i na pódiu.

Rudolf Slaba předvede se smečkou svých honičů moderní loveckou kynologii Rudolf Slaba předvede se smečkou svých honičů moderní loveckou kynologii | Jana Ulrichová

Ocenění pro hrdinu

Návštěvníci budou moci také rozhodnout o tom, kdo se stane Psím superhrdinou. Z příběhů, které majitelé psů poslali do redakce, vybraly reportérky pět nejzajímavějších. Ty budou zveřejněny na tabuli, kde návštěvníci budou moci hlasovat. Pes, jehož příběh dostane nejvíce hlasů, bude oceněn a bude navíc i slavnostně dekorován.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi