Video, které má Blesk k dispozici a jež je natočené v Praze, začíná záběrem na černovlasého chlapce, který klečí na zemi. U něj stojí další a drží mu u hlavy pistoli! „Jaký pardon, vole? Snad promiňte!“ křičí na něj, načež se s hecováním přidá i hlas člověka, který video natáčí. „Promiňte,“ opakuje několikrát chlapec a dívá se přitom na chlapce s pistolí. Hned potom dostane kopanec do zad od dalšího stojícího mladíka, který ho vzápětí chytne do kravaty. 

„Videa na sociálních sítích jsme zaznamenali a případem se již zabývají kriminalisté, kteří budou zjišťovat jak aktéry tohoto incidentu, tak kde se to stalo, kdy se to stalo, jestli byl někdo zraněný a následně případně určí právní kvalifikaci. Z toho, co je na videích patrné, lze říct, že by se mohlo jednat o vydírání,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Další video zase zachycuje jinou skupinku lidí, která si s údajným útočníkem po zveřejnění videa přišla vyřídit účty. Našla ho na tramvajové zastávce s telefonem u ucha. „Proč míříš pistolí na malý děti?“ je slyšet mladíky, načež chlapce s telefonem povalí na zem. Ten začne křičet a brečet. „Teď brečíš!“ je slyšet mladíky ve videu s popiskem „Tak jsme to vyřešili my“, jež mělo být zřejmě odvetou za předchozí incident s pistolí.

Video
Video se připravuje ...

Po internetu kolovalo video z pražských Modřan, na němž chlapec drží jinému u hlavy pistoli. Internet

Fotogalerie
9 fotografií