Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ušatá Astička je plná elánu, miluje lidi. Najde náhradu za svou nemocnou paničku, která se jí musela vzdát?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
6. února 2023
06:20

Astička (asi 6) je roztomilá kříženka, temperamentní a plná lásky. Byla společnicí staré paní, která ji sice milovala, péči o ni už ale nezvládala. Nedávno se jejich cesty rozešly, paní skončila v pečovatelském domě a Astička v Psím útulku U Šmudliny v Tachově, kde jí teď hledají nový domov.

Původní majitelka Astičku bezpochyby milovala. „Ke konci jí už ale zřejmě rozum moc nesloužil, takže Astička byla trochu zanedbaná. Byla neupravená, nečesaná, přišla k nám s psincovým kašlem,“ popsala provozovatelka útulku Gabriela Jägerová.

Asta je velmi roztomilá ušatá kříženka. Asta je velmi roztomilá ušatá kříženka. | Jana Ulrichová

Zranění na ledu

V útulku si navíc Astička přivodila úraz. Na náledí uklouzla a zranila se. Vyhřezla jí ploténka, a proto musela dodržovat klidový režim. Teď už je ale naprosto v pořádku, uzdravená, připravená odejít do nového domova. Noví majitelé ale musí počítat s tím, že nezvládne dlouhé několikakilometrové procházky, ani schody.

Astička je milá a velmi mazlivá, má se i k provozovatelce útulku Gabriele Jägerové.. Astička je milá a velmi mazlivá, má se i k provozovatelce útulku Gabriele Jägerové.. | Jana Ulrichová

Dohání zameškané

Kolik je Astičce přesně let, nikdo neví. „Dostala se k nám informace, že jí je dvanáct. To ale nezodpovídá jejímu zdravotnímu stavu ani temperamentu. Myslíme si, že jí bude kolem šesti let,“ řekla Gabriela s tím, že jde o velmi temperamentní fenku, která jako by chtěla dohnat vše, co jí ve společnosti staré paní chybělo. „Je velmi mazlivá, dožaduje se pozornosti, neustále skáče,“ dodala.

Zahrádka a mazlení

Astička je pes pro každého, miluje všechny bez rozdílu, může odejít i do rodiny s dětmi. Je aktivní, stejní by proto měli být i její noví majitelé. Musí mít ale zároveň na paměti, že nezvládne dlouhé výlety a schody. „Bude jí stačit zahrádka, hodně mazlení, spaní v teple a dobré jídlo,“ řekla Gabriela s tím, že na delší vycházky je potřeba ji teprve zvykat, postupně trénovat, vzdálenosti přidávat.

Asta je velmi roztomilá ušatá kříženka. Asta je velmi roztomilá ušatá kříženka. | Jana Ulrichová

Pište e-mail

Astička je naprosto zdravá, což potvrdily i její poslední krevní rozbory. Zájemci, kteří by se jí chtěli ujmout a dát jí nový milující domov, mohou kontaktovat Psí útulek U Šmudliny v Tachově písemně, a to na e-mail gabrielka333@seznam.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi