Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z umírajícího uzlíčku s nádorem hýčkaná a zdravá kočka. Paní Oušková je po pár měsících k nepoznání

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
11. ledna 2023
05:00

Už půl roku vede bezstarostný život v dočasné péči spolku Dočasky De De Paní Oušková, kočička, kterou od jisté smrti na ulici v Ústí nad Orlicí zachránily dvě místní ženy. Je zdravá, spokojená a má i své virtuální anděly, kteří na péči o ni přispívají.

Paní Oušková žila na ulici léta, poslední dobou s obřím krvavým nádorem na uchu plným parazitů a červů. Odchytit se ji ale nedařilo. Dvě místní ženy, kterým její osud nebyl lhostejný, to ale nevzdaly, a po několika pokusech ji odchytily do podběráku. Reportérky Blesk tlapek ji převezly do Prahy na veterinární kliniku IVET, kde si ji po prvotním vyšetření převzala Alžběta Poláková Šmídová ze spolku Dočasky De De.

Paní Oušková Alžbětu miluje Paní Oušková Alžbětu miluje | Jana Ulrichová

Zhoubný nádor

Po zotavení podstoupila paní Oušková operaci, při které jí bylo nemocné ucho odstraněno. Nádor, který jí ho užíral, byl bohužel agresívní sarkom vycházející z pojivových tkání. „Znamená to, že se může kdykoli kdekoli objevit znovu, a může metastázovat,“ řekla Alžběta.

Paní Oušková  si u Alžběty užívá dosud nepoznané péče a pohodlí domova Paní Oušková si u Alžběty užívá dosud nepoznané péče a pohodlí domova | Alžběta Poláková Šmídová

Miluje Alžbětu

Na podzim dostala paní Oušková zánět v operovaném uchu, obavy z metastáz se ale naštěstí nepotvrdily. Léčba antibiotiky zabrala, díky tomu je opět zdravá. V Hradištku v péči Alžběty se navíc přerodila v krásnou kočičí princeznu, která svou opatrovatelku nesmírně miluje a je na ni fixovaná. „Prošla velkou změnou, nejen fyzickou, ale i psychickou. Je to kočka jednoho pána. Mně důvěřuje, nechá si ode mě všechno líbit. K ostatním ale tak velkorysá není,“ popsala Alžběta.

Virtuální andělé

I proto ve spolku o adopci Paní Ouškové zatím neuvažují. „Vypadá to, že zůstane u mě v trvalé péči. Myslím, že jí tu nic nechybí,“ řekla dočaskářka. Dodala, že na péči o ni přispívají dárci, kteří si ji adoptovali virtuálně. „Jsou to její virtuální andělé, kteří jí každý měsíc posílají peníze na transparentní účet. Dostávají za to fotky a informace o ní, o tom, jak se jí daří, jak prospívá a jak je na tom zdravotně,“ vysvětlila dočaskářka.

I bez odoperovaného ucha je z Paní Ouškové krásná kočka I bez odoperovaného ucha je z Paní Ouškové krásná kočka | Jana Ulrichová

Jak pomoci?

Zájemci, kteří by chtěli spolku na péči o Paní Ouškovou přispět, mohou poslat libovolnou částku na transparentní účet číslo 2500978266/2010, do poznámky je třeba napsal Paní Oušková.

Ramita ( 12. ledna 2023 23:23 )

Velké díky všem těm co kočičce pomohli! Jste hrdinové a kéž by takových lidí bylo více! Jste ty nejlepší

Zobrazit celou diskusi