Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Věrné Molly chtěl useknout hlavu mačetou. Soud poslal tyrana nekompromisně za mříže

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
11. června 2021
13:45

Na rok do vězení poslal Okresní soud v Benešově Ivana Králíčka z Vlašimi, který se ohavným, velmi surovým způsobem pokusil zbavit se své fenky. Rotvajlerce, která mu byla napřed společníkem, pak mu ale začala být na obtíž, se pokusil useknout hlavu mačetou. Fenka naštěstí přežila, zotavila se v útulku a nedávno dokonce našla nový domov.

I když bývalý majitel fenky nebyl dosud trestán, dostal, a to díky novele trestního zákona, za níž bojovaly i Blesk tlapky, trest natvrdo. „Byl odsouzen k ročnímu nepodmíněnému trestu. Dostal také zákaz chovu zvířat, a to na šest let,“ potvrdila mluvčí benešovského soudu Eva Kůsová. Rozsudek zatím není pravomocný, podle informací Blesk tlapek se tyran odvolal.

Molly velmi trpěla Molly velmi trpěla | Naděje pro čtyři packy

Hluboké sečné rány  

Dobitou fenku s hlubokými sečnými ranami na krku a hrudníku a naseklou lopatkou, která musela velmi trpět, našli lidé u Týnce nad Sázavou. Ujali se jí v útulku Naděje pro čtyři packy v Bystřici u Benešova, kde dostala jméno Molly. Tam se zotavila natolik, že nedávno mohla odejít do nového domova.

Sám se přiznal

Mladík, který se jí tímto ohavným způsobem chtěl fenky zbavit, se poté, co byl případ zveřejněn, sám přihlásil na policii. Přiznal, že chtěl fence useknout hlavu, prý proto, že přišel o bydlení.

Ivan Králíčk bral fenku do postele, pak ji chtěl fenku zabít Ivan Králíčk bral fenku do postele, pak ji chtěl fenku zabít | Jana Ulrichová

Novela v praxi

Nepodmíněný trest pro tyrana uvítal europoslanec a velký bojovník za práva zvířat Jiří Pospíšil, který v únoru podával k tomuto případu trestní oznámení. „Byl jsem doslova šokován tou nepředstavitelnou brutalitou, které byla fenka vystavena z rukou svého majitele,“ řekl. „Jsem nesmírně rád, že případ skončil nejenom u soudu, ale že u něj byl aplikovaný nepodmíněný trest odnětí svobody. Ten mohl soud uplatit jen díky novelizaci trestního zákoníku, kterou jsme usilovně prosazovali. Je to až symbolické, že skoro přesně rok poté, co vstoupila v platnost, můžeme vidět její reálný dopad,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ramita ( 12. června 2021 20:22 )

Tenhle lidský odpad měl dostat mnohem tvrdší trest a doživotní zákaz chovat jakékoliv zvíře a neměl by mít žádné děti!!! Zlo plodí jen zlo!
Tak mu ten pobyt ve vězení pěkně prosím zpestřete. Místo snídaně 10 ran do hlavy, místo oběda 20 ran do hlavy a místo večeře jako přídavek rána mačetou.

kecamaprotiviru ( 12. června 2021 08:47 )

Opatrná zmínka o tom, že přišel o byt.
Ta sviňárna asi bude mít širší rozměr.

miasek ( 12. června 2021 02:00 )

Nechapu!!! Ani zakon, ze tohle cloveku tak jednoduse projde a ze nekdo ma zaludek tohle vubec udelat!!!

vosavopruz ( 11. června 2021 21:17 )

Dej mu pořádně do drxky,pokud tady jen nemachruješ.Rok vězení je málo,doufám že mu tam useknou hlavu

subrosa1976 ( 11. června 2021 19:44 )

Co je to za ***!!! Čekám na něj ve Vlašimi a také dostane nálož!!!! To je tou dnešní výchovou, děti mají děti a neumí je vychovat!!

Zobrazit celou diskusi