Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děti pomohly opuštěným psům. K Vánocům jim předaly tašky granulí, konzerv i hraček

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
23. prosince 2019
05:47

Pomoci opuštěným pejskům a zpříjemnit jim Vánoce chtěly děti ze Základní školy Tusarova v Praze 7. Jana Racková, která tam učí prvňáčky, zorganizovala sbírku pro spolek Zachraňujeme pejsky z nevhodných podmínek, s nímž Blesk tlapky dlouhodobě spolupracují. Tento týden ji pak společně zástupcům spolku předaly.

Sešlo se toho opravdu spousta, děti darovaly psům pod stromeček desítky kilogramů granulí, konzervy a pamlsky, a také hračky a obojky.

Zvířecí záchranáři si dárky pro opuštěné psy převzali od dětí  ve škole u vánočního stromku. Zvířecí záchranáři si dárky pro opuštěné psy převzali od dětí ve škole u vánočního stromku. | Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

Vědí o množírnách

„Je to jedna z mála škol, kde opravdu vedou děti k lásce ke zvířatům. Tamní děti mají povědomí i o množírnách, vědí, že pejsci jsou například zamčení v klecích bez péče,“ řekla zástupkyně spolku Kateřina Ondičová. Dodala, že sbírka bude převezena do azylu, kde jsou umístění ovčáci, které se po nátlaku Blesk tlapek podařilo odebrat z nevhodných podmínek v Chrudichromech. „Je toho opravdu hodně, takže podpoříme ještě i spřátelené zvířecí záchranáře,“ doplnila Ondičová.

Pes není dárek

Zvířecí záchranáři strávili ve škole celé dopoledne, mluvili s dětmi o tom, jak záchranné spolky fungují, co jsou to množírny a neopomněli zmínit ani to, že pes je jako vánoční dárek absolutně nevhodný. Děti se mohly ve škole s pejsky také pomazlit. Monika Znamenáčková ze spolku Pes nejvěrnější přítel jim kvůli tomu přivedla své z množírny adoptované buldočky a jednoho křížence.

Děti se mohly s několika adoptovanými psy pomazlit. Děti se mohly s několika adoptovanými psy pomazlit. | Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

Budou pomáhat dál

Spokojená byla i ředitelka školy Monika Nezbedová, která je nadšeným milovníkem zvířat a kauzy týkající se množíren a týrání zvířat sleduje. „Do budoucna bychom rádi dál oba spolky, Zachraňujeme pejsky z nevhodných podmínek a Pes nejvěrnější přítel podporovali, protože se nás jejich práce dotýká a jsme rádi, že týraným zvířatům intenzivně pomáhají,“ řekla.

biomecour ( 23. prosince 2019 13:27 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

bilakonvalinka ( 23. prosince 2019 06:57 )

Krásná zpráva. Učitelky měly hezký nápad.

Zobrazit celou diskusi