Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Z nemocných divokých koťat jsou mazlíci. Najdou Danien a Delon společný domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
17. prosince 2019
06:08

Nemocní, plaší a ze všeho vyděšení. V takovém stavu se dostali do péče plzeňského spolku Fousky dva kočičí bratři Damien a Delon (5 měsíců), kteří živořili na ulici v Chyníně. Teď už jsou vyléčení, socializovaní a proto v útulku už nedočkavě vyhlíží nový domov.

Oba kočičí bratři se narodili plaché toulavé mamině, která je přivedla na zahradu rodiny milovníků koček. „Ti lidé si hned všimli, že koťátka jsou velmi nemocná, měli zahnisaná očička a další neduhy. Chtěli jim pomoci, ale nedařilo se jim je odchytit, protože byli velmi plaší, měli velký strach z lidí, nenechali na sebe vůbec sáhnout,“ popsala zakladatelka spolku Fousky Libuše Pelikánová.

Zakladatelka spolku Libuše Pelikánová nechce kočičí bratry rozdělovat Zakladatelka spolku Libuše Pelikánová nechce kočičí bratry rozdělovat | Jana Ulrichová

Spadla klec

Kocourky se členům spolku nakonec podařilo polapit pomocí odchytové klece. Jejich léčba a socializace nebyla zpočátku vůbec jednoduchá. „Damienek, který je dnes největším mazlíčkem, mi vyloženě útočil do obličeje. Za tu dobu, co tu jsou, udělali neskutečný pokrok. Věnovala jsem se jim denně, chovala jsme je, hladila. Nevěřila jsem, že se takto divoká koťátka podaří změnit v tak velké mazlíky, kteří teď tráví čas nejraději v lidské náruči nebo na klíně,“ dodala.

Jako jedna ruka

Oba bratři, kteří jsou už naprosto zdraví, očkovaní, čipovaní, testovaní na kočičí choroby a kastrovaní, hledají domov společně. „Damien i Delon jsou jako jedna ruka. Jsou na sobě závislí, takže je nechceme rozdělovat. Věříme, že najdou domov u někoho, kdo ví, že je výhodné adoptovat si najednou dvě kočičky, protože se tím vyhne stresu ze seznamování nového zvířete s tím, které už třeba doma mají,“ řekla zakladatelka útulku.

Zakladatelka spolku Libuše Pelikánová nechce kočičí bratry rozdělovat Zakladatelka spolku Libuše Pelikánová nechce kočičí bratry rozdělovat | Jana Ulrichová

Ven jen na kšírkách

Oba kocourci jsou podle jejích slov temperamentní, jako každý puberťák, takže mají energie na rozdávání a dokážou pořádně řádit. Hodí se i k ostatním kočkám, protože jsou přátelští. Jsou naučení na život v bytě, znají škrabadla, takže neničí nábytek. „Nedoporučuji, aby chodili ven, protože by se tam kvůli své odvaze a temperamentu mohli zranit. Možná by je ale bavilo chodit ven na kšírkách,“ dodala Libuše Pelikánová s tím, že zájemci o ně mohou volat na číslo 722178087.

DBBS ( 17. prosince 2019 06:39 )

Libuško jste skvělá a držím palce nejen těm dvěma raubířům ale celým Fouskům 😉♥️

Zobrazit celou diskusi