Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Osudem zkoušená nemocná Cherry potřebuje nový domov. Péči o ni uhradí spolek

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
19. března 2019
18:20

Jedna rána osudu za druhou stíhá fenku francouzského buldočka Cherry, kterou má ve své péči spolek Francouzské potěšení. Její původní majitelka se jí vzdala, protože si nevěděla rady s její nemocnou kůží, léčbu nezvládala a neměla na ni ani peníze. Spolek Cherry přijal, zajistil jí náročnou léčbu a dočasný domov. Teď, po několika měsících, se ale fenka musí stěhovat.

Dočaskářka Markéta, která se Cherry ujala a dávala jí veškerou potřebnou péči, se teď totiž sama dostala do složité životní situace. „Otěhotněla, a její těhotenství je rizikové. Musí odpočívat a být v naprostém klidu, proto pro Cherry musíme hledat novou, nejlépe doživotní péči,“ vysvětlila Milena Michaela Sadílková ze spolku Francouzské potěšení.

Cherry stav je jako na houpačce, v jednu chvíli se už takto krásně zlepšila Cherry stav je jako na houpačce, v jednu chvíli se už takto krásně zlepšila | Francouzské potěšení z. s.

Zánět kůže a alergie

Cherry trpí rozsáhlým zánětem kůže a silnými alergiemi. Její léčba je náročná a také nákladná. Včetně vakcíny vyrobené v zahraničí na míru vyšla spolek už na desítky tisíc korun. Případní zájemci, kteří by se Cherry chtěli ujmout, se ale finanční náročnosti bát nemusí, spolek jim bude hradit veškerou veterinární péči, léky i krmení.

Cherry musí dvakrát denně dostávat kapky do očí, podle potřeby mast do očí, jednou týdně kapky do uší, které je třeba navíc denně čistit. Ob dva dny je také potřeba ji koupat, a to střídavě v čisté vodě a ve speciálním šamponu. Kromě toho musí jednou za 30 dní dostat sérum, které jí bylo vytvořeno na míru.

Bolelo ji i pohlazení

Co se krmení týče, je Cherry odkázána na senzitivní granule, má totiž alergii na rýži, kuřecí maso, mrkev, hrášek. Alergická je navíc i na trávy a roztoče. Zpočátku ji bolel každý dotek, každé pohlazení. Teď musí být kvůli alergiím oblékána do oblečků, je totiž schopna rozškrábat si kůži až do krve. Při svědění se otírá o koberce, o nábytek a okusuje si nohy. Je proto potřeba ji neustále hlídat, nemůže být sama doma.

Kvůli alergii musí Cherry nosit oblečky Kvůli alergii musí Cherry nosit oblečky | Francouzské potěšení z. s.

Miluje mazlení

I přes obrovské zdravotní problémy, které má, je Cherry živá fenka, která miluje drbání a mazlení, nemá problém se žádnými jinými zvířaty, dětmi ani lidi.

Zájemci, kteří by se chtěli Cherry ujmout a postarat se o ni, mohou volat na číslo 602 741 775, kde se dozví všechny další potřebné informace.

 

Nicole Adams ( 19. března 2019 19:37 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

Zobrazit celou diskusi