Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Zvěřinec“ ve Sněmovně: Mezi poslanci budou Liška, Vlček, Králíček, Vrána, Kohoutek i Zajíčková

Autor: ČTK - 
10. října 2021
15:30

Mezi stovkou nových poslanců se po letošních volbách objevil i jeden Nový, a to Miloš Nový z TOP 09. Sněmovna bude mít i svého Krále, a to jihočeského poslance ODS Václava Krále. Vojenskou hodnost bude zastupovat Martin Major z ODS. Zatímco před mnoha lety se ve Sněmovně setkával poslanec ODS Tom Zajíček s tehdejším předsedou Sněmovny Miloslavem Vlčkem, nově se bude potkávat Renáta Zajíčková (ODS) s Lukášem Vlčkem (STAN).

S Vlčkem a Zajíčkovou zasednou v lavicích i znovuzvolení Robert Králíček (ANO) a jeho stranický kolega Tomáš Kohoutek. Ve Sněmovně se objevil i Drahoslav Ryba (ANO) nebo Antonín Tesařík (KDU-ČSL). Sněmovna se bude muset obejít bez Lenky Kozlové (Piráti) a Pavla Jelínka (SPD). Nově zasedne ve Sněmovně Jiří Slavík (TOP 09), do Sněmovny se vrátil Petr Vrána (ANO). V jednacím sále budou sedět s Petrem Liškou (ANO).

Ve Sněmovně budou i poslanci, jejichž jména odkazují na řemesla - Věru Kovářovou (STAN), Jana Hrnčíře (SPD) nebo Jana Zahradníka (ODS) , nyní přibyl i Ondřej Kolář (TOP 09) a Jan Kuchař (STAN). Nový poslanec ODS Libor Turek se setká s dosavadním poslancem ANO Karlem Turečkem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa