Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bartoš naděje na úspěch nevzdává. Po skončení sčítání si PirStan a Spolu zavolají

Autor: ČTK - 
9. října 2021
16:26

Předseda Pirátů Ivan Bartoš stále věří, že demokratická opozice ve sněmovních volbách výrazně uspěje a bude sestavovat vládu. Po sečtení výsledků si zástupci koalice Pirátů a STAN zavolají s představiteli Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), řekl v sobotu novinářům ve štábu v Praze.

Po sečtení čtvrtiny okrsků vedlo ANO se 30,12 procenta hlasů před Spolu, které mělo 23,89 procenta. Piráti a Starostové byli třetí se 13,45 procenta. „Furt věřím, že demokratická opozice výrazně uspěje a že budeme moci sestavovat budoucí vládu,“ řekl Bartoš.

Kampaň podle něj byla výrazně odlišná oproti minulosti. Popsal ji jako agresivní z hlediska dezinformační scény, která podle něj hovořila stejným jazykem jako premiér Andrej Babiš (ANO) v oficiálních vyjádřeních. „Ale bylo to lepší o to, že jsme šli v koalici, že jsme si mohli pomáhat. Energie i v kontaktní kampani byla obrovská,“ ocenil Bartoš, který vedl kandidátku v Ústeckém kraji, kde se utkal s Babišem.

Se Zemanem není koalice v kontaktu

Začátek kampaně byl podle Bartoše vlažnější, následně se ale povedla. Lidé se při osobních setkáních ptali na konkrétní věci jako zdražování nebo bydlení.

Ohledně případné povolební schůzky s prezidentem Milošem Zemanem zatím nebyla koalice Pirátů a STAN s hradní kanceláří v kontaktu. Jde ale podle něj o obvyklý postup.

Zdravotní stav prezidenta se stal v posledních dnech jedním z hlavních mediálních témat, a to kvůli spekulacím o jeho zhoršení. Hlava státu odhlasovala v pátek ve sněmovních volbách na zámku v Lánech na Kladensku. Kvůli zdraví Zeman zrušil účast v nedělní povolební debatě na CNN Prima News. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček nevyloučil ani odložení nedělní schůzky s Babišem.

Video  Křik a hádky v superdebatě Blesku: Co se voliči dozvěděli od Babiše, Bartoše, Fialy a dalších lídrů - CELÝ ZÁZNAM  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

 

denisz ( 9. října 2021 17:01 )

Jak se dalo čekat, všude vykroužkovali Piráty ve prospěch STAN. Nezabraly jejich tupé dehonestace do lháře a zloděje, nepravdy domněnky fabulace, žalování na střed zájmu, pozvání slaboduchého Babiše ml., ani v závěru Bakalova snaha (přes Investigace.cz) vypíchnout ze seznamu Pandora Papers jen Babiše a jiné, než kvalitní realistický program. Takové podpásovky lidi neradi. Je tedy naděje, že ve vládě budou opět odborníci než jen karierní stranící, jak se Piráti těšili. . .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa