Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Vládní prázdniny vyhnaly Vojtěcha do lázní, Babišová ukázala fotky a Kupka byl pirátem

  • Autor: Jakub Veinlich - 
    9. 8. 2021
    05:00

    I když Českem hýbe „zmrzlinová aféra“, další politici si v klidu užívají volna a čerpají síly do finále předvolební kampaně. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch sice nikam nekandiduje, ale kdo ví, jak dlouho bude po volbách muset zůstat v ministerském křesle, než se sestaví nová vláda. Relaxu si tak užívá v lázních. V tichosti odjel na dovolenou také šéf ODS a kandidát koalice SPOLU na premiéra Petr Fiala. A letními fotografiemi se pochlubila také manželka premiéra Monika Babišová.

    Zahraniční destinace i české luhy a háje. Válení na plážích, relax a nebo tradiční dobrodružství na dětském táboře. To vše zažívají o svých dovolených čeští politici. Blesk Zprávy přinášejí druhou várku politických prázdnin. V té první se fotkami z pláže chlubila například ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, z maďarských lázní hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (oba ČSSD), z Itálie šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, nebo z české přehrady komunistický poslanec Jiří Dolejš.

    Video  Dovolená v Chorvatsku 2021 covidu navzdory: Rajská pláž na ostrově Rab a Plitvická jezera  - Blesk - Jaroslav Šimáček, hudebnibanka.cz / Mushrush, Dietrich, Kersting - Croatian vacation
    Video se připravuje ...

  • 1.Vojtěch vyrazil do lázní

    Adam Vojtěch (za ANO) si letos - stejně jako loni - užívá dovolenou v Česku. Během roku stihl rezignovat na ministerský post, ale zase se na něj vrátil.

    „Je libo Vincentku, Aloisku či Ottovku? Já rád všechny. A také okolní přírodu a dlouhé procházky,“ pozdravil z oblíbených lázní Luhačovice své příznivce staronový ministr zdravotnictví. „Dokonalého místa pro odpočinek,“ dodal. V dalším příspěvku se pochlubil také fotografií se svou manželkou Olgou, kterou  si vzal v říjnu před dvěma lety.

    Loni Vojtěch přitom vyrazil na Dívčí hrady. „Po dlouhé době jsem si vzal volno a užívám si ho u nás v okolí Mikulova. Zřícenina Děvičky nad Pavlovem nabízí úchvatný výhled. Přeji nám všem do dalších týdnů pevné zdraví a dostatek energie. Ať dokážeme čelit každodenním výzvám a dívat se na ně s nadhledem,“ vzkazoval vloni z dovolené Vojtěch, kterého tou dobou plně vytěžovala především situace okolo pandemie koronaviru.

  • 2.Šmarda na „taťkovském“ táboře

    Před dvěma lety byl hlavním politickým sporem prázdnin boj o křeslo ministra kultury. Premiér Andrej Babiš (ANO) se nedokázal s vicepremiérem a šéfem koaliční ČSSD Janem Hamáčkem shodnout na jménu nástupce Antonína Staňka. Horkým adeptem sociální demokracie byl starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda. Babiš ho odmítal a nakonec ve sporu zvítězil. Do vlády pak nastoupil Lubomír Zaorálek

    Tehdy prožíval Šmarda perné léto. Od té doby byl místopředsedou ČSSD nebo také kandidátem strany na senátora. Vše je minulostí. Jedno mu ale zůstalo. Letní táboření. 

    „Dvanáct let jezdíme s kamarády na „taťkovské tábory“. Pokaždé jinam. Někdy na putovní,“ vysvětlil Blesk Zprávám fotografii ze svého instagramu, kde je vyfocený s mladou slečnou u teepee. 

    Letos si vyjeli za táborovým dobrodružstvím na Javorku. „Kam jsem jezdíval jako dítě a pak jako vedoucí celkem asi deset let,“ zavzpomínal Šmarda na dětství. 

    „Spali jsme v indiánských teepee, byli jsme i na pěším dvoudenním výletě v Toulcových maštalích,“ popsal letošní táboření, ze kterého se právě vrátil domů. 

  • 3.Fiala i letos vsadil na Chorvatsko

    Ve vší tichosti zmizel a v tichosti se zase vrátil lídr koalice SPOLU a kandidát na premiéra Petr Fiala. Rodinu a známé ani letos nezklamal. Destinaci zvolil stejnou jako mnoho předešlých let. 

    „Byl jsem jako každý rok na dovolené v Chorvatsku. Jezdím na stejné místo s rodinou a přáteli už mnoho let,“ dodržel svou tradici. 

    U Jadranu přitom nabíral sílu na finále předvolební kampaně. „Také letos to bylo deset dní plných četby a plavání. Jsem rád, že to vyšlo,“ řekl Blesk Zprávám někdejší ministr školství, kterému bude první školní den, tedy 1. září, 57 let. Fotku ale Fiala z dovolené žádnou nezveřejnil. V pátek už nechyběl na jednání Sněmovny, v neděli stihl i televizní diskusi.

    „Prvních deset společných let jsme neměli žádnou dovolenou. Já se starala o malé děti a manžel pracoval tak, že si nebral dovolenou. Po 10 letech, co byly děti dobře schopné přesunu, tak jsme začali jezdit do Chorvatska na to stejné místo,“ prozradila o společných dovolených nedávno v rozhovoru pro Blesk Zprávy Fialova manželka Jana.

    Petr Fiala se svou oporou - manželkou Janou Petr Fiala se svou oporou - manželkou Janou | Twitter

  • 4.Babišová ukázala letní fotky s dětmi

    V loňském roce vyzýval premiér Andrej Babiš, aby lidé zůstali v Česku a utráceli peníze doma. On sám vyrazil celkem třikrát do českých lázní. Jeho žena Monika i syn Frederik tak stihli alespoň dovolenou v Chorvatsku, kterou si protáhli. Celá rodina pak nakonec vyrazila ještě na Krétu. Letos podle svých slov zůstane Babiš i kvůli kampani doma, žádné moře prý neplánuje. 

    Jestli se někam vypravila sama s dětmi Frederikem a Vivien alespoň Monika Babišová, není úplně jasné. Na svém instagramovém účtu nicméně manželka premiéra zveřejnila letní fotografie pořízené v zahraničí. 

    Ze kdy fotografie jsou, není zřejmé. Manželka premiéra je zveřejnila v době, kdy byla prokazatelně v Česku. V sobotu se totiž objevila na předvolebním mítinku svého muže v Průhonicích, kde zasahovala také policie.

    Monika Babišová zveřejnila na svém instagramovém účtu letní fotografie i s dětmi. Synem Frederikem a dcerou Vivien Monika Babišová zveřejnila na svém instagramovém účtu letní fotografie i s dětmi. Synem Frederikem a dcerou Vivien | instagram/Monika Babišová

    Monika Babišová zveřejnila na svém instagramovém účtu letní fotografie i s dětmi. Synem Frederikem a dcerou Vivien Monika Babišová zveřejnila na svém instagramovém účtu letní fotografie i s dětmi. Synem Frederikem a dcerou Vivien | instagram/Monika Babišová

  • 5.Kupka jako pirát

    Místopředseda ODS Martin Kupka byl 14 dní pirátem. Tedy ne, že by přestoupil do jiné politické strany, ale strávil tradičně dva týdny na skautském táboře u meandru Ploučnice. Letošním tématem tábora byli právě piráti. 

    Nejdříve musí postavit stany s podsadou, až pak může tábor začít. „Rozložit, sbalit, naložit, vyložit a uklidit 8 týpí, 19 stanů, táborovou kuchyni a 6 kadibudek,“ napsal k jedné z fotografií z letošního táboření. „A bilance uplynulých 14 dnů: úspěšné tažení 38 pirátek a pirátů, ostrá námořní bitva, výsadek na zcela neznámý ostrov, zlověstná přestřelka vodními pistolemi, ranní pirátské dumky a večerní zpěvy - zkrátka spousta krásných zážitků v našem malém českém Karibiku,“ doplnil ještě předtím, než se vrátil zpět a postupně naskočil opět do předvolebního tažení. 

krapotkin ( 10. srpna 2021 02:16 )

Prázdniny jsou dobré pro ty, co celý rok pracují, ale tihle mají prázdniny celý rok a jen se za nám ukradené peníze flákají.

juran ( 9. srpna 2021 20:57 )

docela by mě zajímalo, zda byla Vivien taky v karanténě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa