Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fiala se objevil o berlích. A Kalousek po další operaci kolene řekl, čím se živí

Autor: Jakub Veinlich - 
12. května 2021
11:10

Předseda ODS a volební lídr koalice SPOLU Petr Fiala už opět chodí. Po akutní operaci kolene vyrazil poprvé do Sněmovny. Zatím ale spoléhá na francouzské hole. Na jeho náhlou hospitalizaci upozornila minulý týden na tiskové konferenci šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. V minulosti chodil po Sněmovně o berlích například i Miroslav Kalousek. I on je čerstvě po operaci. A Blesk Zprávách navíc prozradil, jak si po lednovém odchodu ze Sněmovny začal vydělávat- 

„Zase mohu být v Praze a v Poslanecké sněmovně. Tento týden budu mít ještě dvě pomocnice,“ tweetoval ve středu ráno ze Sněmovny šéf ODS Petr Fiala, který do metropole dojíždí z Brna. Přidal také fotografii, kde se opírá o francouzské hole. „Ale brzy to už zvládnu sám,“ dodal.

Fiala se tak o francouzských holích přípojí k předsedkyni TOP 09 Pekarové Adamové a předsedovi KDU-ČSL s představením jasného plánu na vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. 

„Dovolte mi úvodem omluvit pana předsedu Fialu, protože z důvodu lékařského zákroku tento týden nebude ve Sněmovně. Probíhá u něj rekonvalescence. Přejeme mu brzké uzdravení,“ omluvila před týdnem Fialu na mimořádné tiskové konferenci koalice SPOLU minulý týden právě šéfka TOP 09.

Video  Volby 2021: ODS, TOP 09 a KDU-ČSL půjdou do voleb v koalici  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Musel na operaci s kolenem,“ doplnil pak pro Blesk Zprávy mluvčí ODS Václav Smolka. „V tuto chvíli už je v domácí péči. Proto se nezúčastní dnešního jednávání PS,“ pokračoval na twitteru v minulém týdnu šéf mediální sekce ODS František Cerha.

Po další operaci je i Kalousek

Pod jeho tweet připsal vzkaz bývalý šéf TOP 09 a někdejší ministr financí Miroslav Kalousek. 

„Tak brzké uzdravení přeji. Já jdu v pondělí,“ pochlubil se dnes už bývalý politik. Jak zjistily Blesk Zprávy, i on už má operaci za sebou. „Už jsem doma,“ reagoval na dotaz, jak se mu po lékařském zákroku daří. 

„Koleno dostalo už podruhé druhý výbrus a pevně věřím, že to dopadlo dobře,“ dodal s tím, že musí odpočívat doma. 

Za vše může tenis

„Artróza a celoživotní tenisová vášeň nemůže mít jiný závěr než nakonec výměnu kloubu,“ řekl Kalousek s tím, že teď to dopadlo ještě dobře. 

Kolena zlobí Kalouska dlouhodobě. Na operaci byl už potřetí. „Občas to chce prostě výbrus,“ dodal matador české politické scény, který už ve středu ráno stihl podle všeho i kontrolu u lékaře. 

„„Držte se, pane Kalousek, moc Vám fandíme”, řekla mi starší milá paní, když jsem se dnes o berlích belhal z ortopedie. Hned se mi belhalo líp,” napsal Kalousek ve středu ráno pod tweet šéfa Senátu Miloše Vystrčila (ODS), na kterého prý křikl mladý muž při běhání: „Ať žije Senát, pane předsedo!”

Než se dá Kalousek opět do kupy, bude mu to trvat podle jeho odhadů zhruba tři, čtyři týdny. Jestli se vrátí k tenisu netuší. „To nevím,“ řekl s úsměvem. Raději prý bude volit jiné sporty. „To víte, že se mi po něm stýská, ale spíš budu ty klouby šetřit při plavání a na kole a něčem, co není tak náročné na otřesy,“ věří, že se sportem ještě úplně neskončil. 

Kalousek už novou práci

Letos v lednu se vzdal Miroslav Kalousek po 22 letech poslaneckého mandátu. Křeslo přenechal starostovi Roztok Janu Jakobovi. Bratrovi svého letitého asistenta Ondřeje Jakoba. 

Po té, co si bývalý ministr financí a zakladatel TOP 09 naordinoval několika měsíční volno už zase pracuje. 

Video  Kalousek se loučil s poslanci: Složil mandát kvůli kampani, omluvil se a sklidil potlesk vestoje  - Facebook - TOP 09
Video se připravuje ...

„Mám dva stálé pořady - jeden na Reflexu, jeden na TV Barrandov. To mě baví, ale neživí mě to,“ řekl Blesk Zprávám s tím, že si z pracovních nabídek vybral tu nejméně placenou. 

„Pracuji v privátní sféře pro několik soukromých firem a má to blízko k financování vědy a výzkumu,“ přiblížil svou nynější pracovní náplň, při které je si podle svých slov také svým vlastním pánem. 

I když se z politiky stáhl, občas současné dění komentuje veřejně na sociálních sítích. Dobře mu prý není z nastalé situace a je zvědavý, jaký bude v Česku povolební vývoj. „Veřejně se vyjadřuji a kdo mě požádá o radu, tomu jsem k dispozici. Vedení mé strany mě pravidelně zve na jednání předsednictva i poslaneckého klubu. Nedělám si už ale žádné ambice, abych to řídil,“ dodal. 

Video  Pro Kalouska je politika droga. Na absťák po odchodu zatím nemyslí. Co bude dělat dál?  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

LuCo ( 14. května 2021 17:51 )

Kalousek je jako tasemnice.. A teď se mu daří u mudrce Soukupa, který kandiduje na Nobelovku za totální zblbnutí. Vrána k vráně sedá...

marmat ( 13. května 2021 10:41 )

Taky je krásné video uprostřed článku.....kladení věnců -SPOLU !!!
Krásné je totiž to, jak křehká Pekarová nejen mysl, ale i krok nastylizovala do vojenské dominy !

marmat ( 13. května 2021 10:37 )

Vzít REFLEX a Soukupa jako vedlejšák ke štvaní proti vládě...a speciálně proti Premiérovi = tzv."štvavé vysílání" vzteklé až k zadávení , bude takto karmou čas od času přesně "odměňováno" ! Před 3 lety mu šlo o život. Byla to "červená karta" !

poky-f ( 12. května 2021 16:07 )

wenzel trousil ( 12. května 2021 14:56 )

Tak nevim, kdo dopadl hur...Kalousek ze skoncil u Soukupa nebo Soukup ze vzal ze zoufalstvi svyho "Uhlavniho nepritele Kalouska k sobe aby "Bavil lidi...Oba "Vzacne charaktery".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa