Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rvačka ve Sněmovně: Vondráček nevidí výtržnictví, spíše pohoršení. Policii zapojit nechce

Autor: ČTK - 
24. ledna 2021
14:30

Incident v Poslanecké sněmovně, při kterém nezařazený poslanec Lubomír Volný ve čtvrtek fyzicky napadl poslance, by měl řešit primárně sněmovní imunitní a mandátový výbor, nikoliv policie. V pořadu Partie televize CNN Prima News to dnes řekl předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Uvedl, že podle jeho informací se Volný na úterní jednání výboru nedostaví. Chování Volného v pořadu odsoudil rovněž předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

Sněmovna ve čtvrtek jednala o prodloužení nouzového stavu kvůli nemoci covid-19. Volný při svém vystoupení neměl roušku a nemluvil k věci. Předsedající Tomáš Hanzel (ČSSD) ho upozornil, že mu vypne mikrofon. Když to udělal, Volný přišel mluvit na místo předsedajícího a Hanzel se ho snažil odstrčit. Na pomoc mu přišli další poslanci ČSSD. Po kratší strkanici Volný místo v doprovodu ochranné služby policie opustil.

Video  Rvačka ve Sněmovně kvůli rouškám: Poslanec Volný se vrhl na předsednický pultík! Pěsti létaly  - Česká televize
Video se připravuje ...

Vondráček řekl, že se přiklání k tomu, že chování poslance Volného nenaplnilo podstatu trestného činu výtržnictví. Pořádek si pak podle něj musí poslanci udělat sami mezi sebou. „Bylo to (chování Volného) spíše pohoršení. Přikláním se k tomu, abychom si to vyřešili sami,“ řekl Vondráček. Ve čtvrtek se Vondráček naopak přikláněl k tomu, že chování Volného mohlo podstatu trestného činu naplňovat.

Kromě napadení má podle Vondráčka chování nezařazeného poslance ještě další roviny. A to, že Volný byl na jednání bez roušky, a poté bude hrát roli i to, zda se Hanzel bude cítit uražen. Také o to by prý bylo řízení rozšířeno. V pořadu řekl, že podle jeho informací se Volný na jednání imunitního a mandátového výboru nedostaví.

Volný po incidnetu řekl, že nikoho nenapadl, naopak, sám byl napaden. „Pustíme si záznamy z kamer a každý si může udělat obrázek sám,“ řekl Vondráček. „On si tím oslovuje své publikum, to je bohužel fakt,“ dodal.

Vystrčil souhlasil s tím, že svým chováním chtěl Volný oslovit část voličů. To, co udělal, označil za nepřijatelné a zavrženíhodné. Změnit se podle něj musí kultura ve Sněmovně i v Senátu. O tom, zda by Volného měla potrestat Sněmovna, nebo by se případem měla zabývat policie, prý nepřemýšlel. Důležité je, aby Volnému dalo okolí najevo, že takto se chovat nesmí. Na dotaz, zda se může podobný incident stát v Senátu, řekl: „Já věřím, že ne.“

marmat ( 24. ledna 2021 19:50 )

Na okresním Přeboru s podplaceným rozhodčím asi OK.....máte to podrbaný !!!

marmat ( 24. ledna 2021 19:49 )

Zkoušíte provokovat??? Asi velká víkendová nuda !?

marmat ( 24. ledna 2021 19:47 )

pokrok: Závěr Vašeho "PŘÍSPĚVKU"
POTVRZUJE KUPODIVU OBROVSKÝ a nečekaný SMYSL PRO HUMOR !!!

marmat ( 24. ledna 2021 19:44 )

Marná sláva.....i když tento KŘUPAN bez obleku a roušky ,
který se chová jako pako, už sice není nějaký čas členem SPD,
ale udělal této straně - tímto skandálem doslova
zničující předvolební kampaň !!!!

sandokan500 ( 24. ledna 2021 15:44 )

Álá cigoši ,pět na jednoho.Hrdinové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa