Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Okamurův syn se distancuje od otcova hnutí: Na oslavách jsem byl z povinnosti

Autor: mah - 
23. října 2017
13:30

Tomio Okamura měl v sobotu pořádný důvod k radosti. Jeho hnutí Svoboda a přímá demokracie se ve volbách stalo s 10,64 % čtvrtou nejsilnější stranou. V rodině ale takové úspěchy nemá. Dlouhodobě ho kritizuje jeho starší bratr Hayato Okamura, který kandidoval za KDU-ČSL a Tomia považuje za tvrdého populistu. Po oslavách úspěchu se od něj ale distancoval i jeho syn Ruy. Ten se přitom po boku svého otce objevil jako jediný z rodiny ve volebním štábu SPD, čehož následně litoval.

Ruy Okamura se na veřejnosti běžně příliš neukazuje. Během sobotního odpoledne ale udělal výjimku. Všichni, kdo sledovali záběry České televize z volebního štábu SPD, ho tak měli šance vidět. Během tiskové konference stál po boku svého otce.

Za to to také ihned schytal na sociální síti od jednoho známého z filmové školy, kterou aktuálně studuje. „Je pro mě smutné ho takhle vidět,“ uvedl k fotce ze štábu uživatel J. P.

„Lidi, co mě znají, ví, jaký mám názor. Odmalička se pohybuju v mezinárodním prostředí a svoje hodnoty si stále držím,“ bránil se na Facebooku mladý Okamura. 

Ruy Okamura a jeho příspěvek na FB Ruy Okamura a jeho příspěvek na FB | Facebook

„Nerad se ukazuju na veřejnosti a snažím se tvořit svoje projekty bez nálepky Okamura, což po dnešku už asi vůbec nepůjde. Bohužel dneska jsem neustál nátlak, že tam musím být, jelikož jsem jediný z rodiny, který tam byl,“ vysvětloval.

Kromě toho vyvracel i tvrzení z časopisu Respekt, podle kterého svému otci režíroval volební spot. „Byl jsem se podívat a žádnou roli režiséra jsem nedělal,“ odpověděl Ruy dalšímu uživateli sociální sítě, který v diskuzi článek zveřejnil.

Politiku svého bratra navíc dlouhodobě kritizuje i starší Hayato. Ten kandidoval za KDU-ČSL a sám se do Poslanecké sněmovny nedostal. Tomiovi vyčítá především to, že se jeho strana často přibližuje krajní pravici. 

Video  Miloš Zeman o SPD  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
tgbg ( 24. října 2017 16:24 )

To se nedivím, že se distancuje od imigranta a japonského fašisty.

TrojanSlovakia ( 24. října 2017 14:24 )

 Tomio populista - multikulti main média začínajú byť rasistické. Niektoré mu dali prívlastok xenofón a SPD je vraj fašistická krajná pravica. Doteraz xenofóbmi označovali politikov, ktorí stavali ploty a chránili vonkajšie hranice EÚ. Nerobte Tomiovi zle. Nemáte české politické tváre. Na Slovensku by Tomio a ani agent Bureš nebodovali. V SPD má strana Moravané poslancov. Morava si vezme vzor z Katalánska. 🙂

praha1 ( 24. října 2017 12:36 )

hystericke, zurive kecy vlastnika blesku,poskoka socanu

Lulu123 ( 24. října 2017 11:01 )

Stretnú sa Slovák Japonec a pirát....nie, takto nezačína nový vtip. To sú výsledky parlamentných volieb v Česku...

zednik ( 24. října 2017 10:36 )

A ty, kopyto, četl jsi vůbec celý článek ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa