Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Babiš líbal „svého“ muže. A do Sněmovny míří Babišová i známý moderátor

Autor: Jaroslav Šimáček - 
23. října 2017
06:20

Monika Babišová nebyla jediná, kdo si na pódiu od vítězstvím opojeného Andreje Babiše vysloužil polibek. Pusu dostal i Marek Prchal, kterého Babiš nazval marketingovým guru a nadšeně ho objímal. Do Sněmovny nyní po zisku 78 křesel míří za ANO i řada nováčků. Někteří se mezi nimi vyjímají. Hokejový brankář Milan Hnilička, moderátor Aleš Juchelka, Ken ze SuperStar Adam Vojtěch či Andrea Babišová.

Při vítězné děkovačce Andreje Babiše poté, co ANO ukořistilo ve volbách přes 1,5 milionu hlasů (tedy 29,64 procent), emoce jen prýštily. Šéf ANO děkoval za podporu a vzal to do větší šíře, než na jakou jsou lidé zvyklí třeba u Zlatých slavíků.

„Děkuju všem mým hlavním fanouškům, paní Andrlové z Plzně, ta mi píše každý den, babičce z Liberce, ta mi psala tu básničku, důchodcům Šiklovým z Ostravy,“ vypočítával Babiš a připomněl svůj „trumpovský“ návrh smlouvy s občany, který ANO před volbami vydalo. Byl to poslední počin kampaně, která tentokrát místo koblih zahrnovala rozdávání knížky O čem sním, když náhodou spím. Ani ta ve štábu ANO nechyběla.   

Video  První slova Andreje Babiše po vítězství: Dal pusu Monice a děkoval  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Při své děkovačce se však Babiš po chvilce zarazil. „Pardon, ještě jsem zapomněl poděkovat mojí paní,“ vysloužil si potlesk za pusu své manželce Monice Babišové, dříve Herodesové, která mu své „ano“ řekla teprve letos v červenci. Po 23 letech vztahu. „A zároveň samozřejmě se omlouvám celé mé rodině, mým dětem, mojí paní, protože jsem to samozřejmě tisíckrát olitoval, že jsem šel do politiky,“ kál se Babiš po volebním vítězstvím.

Babiš líbal mistra sociálních sítí

Paní Monika v tu chvíli vypadala dojatě. V rozhovoru pro Blesk pak odmítla, že by jejich svatba byla součástí předvolební kampaně. „Z mé strany rozhodně ne. A myslím si, že ani z jeho ne,“ uvedla. S tím, že stejně jako nepospíchali na svatbu, nespěchají nyní ani na svatební cestu. A tak se Monika Babišová vydává na dovolenou alespoň se synem, který má prázdniny.

Video  Monika Babišová po triumfu ANO: Odjíždím na dovolenou se synem. Svatební cesta zatím v plánu není  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Pusa Monice však nebyla jediná, kterou Babiš na pódiu rozdal. Děkoval i svému týmu, se kterým měl i interní tipovací soutěž za 500 korun ohledně výsledku voleb. „A samozřejmě náš největší guru. Kde je Mára. Máro, kde jste? Pojďte sem, pojďte ke mně. A náš Mára! I když všichni říkají, že jsem produkt marketingu, my s Márou, tady s panem Prchalem, víme, že to tak není,“ usmíval se Babiš, Prchal si od něj vysloužil pusu a šéf ANO sklidil další potlesk i úsměvy, nedlouho poté i salvu zlatých konfet.

Babiš Moravce vynechal, Stropnický mluvil o neúspěšném synovi

Na místo bujarých oslav však následovalo kolečko rozhovorů, které vrcholilo odjezdem nikoliv do debaty lídrů u - dle Babiše „zaujatého“ - Václava Moravce v ČT, ale na Barrandov. Sálem si to mezitím korzoval lídr pražského ANO a ministr obrany Martin Stropnický a objímal svou manželkou Veronikou Žilkovou. Měli co slavit, Stropnický se však pozastavil i nad neúspěchem svého syna Matěje Stropnického, který po zisku Zelených 1,46 procent v čele strany skončil. 

„Postavil se k tomu čelem. Mě to samozřejmě netěší. Zopakuji, že často v řadě věcí spolu nesouhlasíme, ale to se nepřenáší do osobního života, do osobního vztahu otec-syn. Byl bych špatný táta, kdybych mu přál špatný výsledek,“ řekl Blesk.cz Stropnický.

Doufal, že Zelení dosáhnou alespoň na 1,5 procenta, aby si zajistili základní státní příspěvek na další fungování. O svého syna však do budoucna strach nemá. „Má dvě vysoké školy, umí minimálně dva jazyky, myslím si, že to má v hlavě srovnané. Určitě mu budu přát, aby se rozhodl teď do budoucnosti dobře,“ dodal Stropnický. Sám mlžil, kam povedou jeho vlastní další kroky a z jaké bude úřadovat adresy.

Babišová míří do Sněmovny: Prchal měl z našich jmen radost

Po volebním víkendu však nyní čekají ANO další náročná vyjednávání a už dnes míří za prezidentem Milošem Zemanem do Lán šéf hnutí Babiš. Sejít se mají ve tři hodiny odpoledne. Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech potvrdil, že by Babiše jmenoval premiérem. Pokud o to tedy Babiš bude stát a „neuteče od toho“.

ANO má v nové Sněmovně 78 křesel. A úspěch tak slaví v jeho krátké historii rekordní počet kandidátů. Jméno Babiš se tu však neobjevuje pouze jednou. Chybí sice tentokrát poslanec Miloš Babiš, v Moravskoslezském kraji se však u voličů prosadila 45letá zdravotní sestra Andrea Babišová, bohumínská zastupitelka.

I ona přitom shodou okolností nyní zmínila Marka Prchala, muže, se kterým se Babiš na pódiu nadšeně objímal. „To je samozřejmě náhoda, nejsem s hlavní postavou hnutí ANO nijak spřízněná,“ řekla v rozhovoru pro Deník.cz. „Největší radost z našich stejných jmen měl marketingový šéf hnutí, který to považuje za dobrou reklamu,“ dodala.

Uspěli hokejový gólman i a Ken ze SuperStar

Reklamu hnutí ANO však dělala před volbami i jiná známá jména na kandidátkách. Mezi zvolenými poslanci tak nechybí ani bývalý hokejový gólman Milan Hnilička, který slavil v roce 1998 zlatou medaili na olympiádě v Naganu.

Za ANO uspěl i bývalý hokejový gólman Martin Hnilička, který má zlato z Nagana 1998 Za ANO uspěl i bývalý hokejový gólman Martin Hnilička, který má zlato z Nagana 1998 | Foto Blesk - Martin Sekanina

Do Sněmovny jde i Aleš Juchelka, moderátor známý např. z pořadu Medúza, který svého času uváděl se současným oblíbencem Andreje Babiše Richardem Krajčem. Jak Hnilička, tak Juchelka kandidovali jako bezpartijní na kandidátkách ANO ve Středočeském, respektive Moravskoslezském kraji.

Zvolen byl i profesor Julius Špičák, elitní gastroenterolog s bohatými zkušenostmi z pražského IKEMu. „Věřím, že se mi podaří získané zkušenosti využít v politice, protože řídit po několik let kliniku v nemocnici jako je IKEM, je v mnoha ohledech podobné, jako dělat politiku. Umím jednat s lidmi, dokážu rozpoznat, co je trápí, a vždy hledám způsob, jak jim pomoci,“ psal o sobě v době, kdy se za ANO ucházel o křeslo v Senátu. Tehdy mu volby ještě nevyšly, tentokrát však již ANO. Stejně jako Hnilička se do Sněmovny dostal z kandidátky ve Středočeském kraji. 

Při předvolební debatě Blesk.cz ohledně zdravotnictví však ANO zastupoval Adam Vojtěch, poradce Andreje Babiše právě pro tuto oblast. A mladý právník a politik známý i z pěveckého televizního pořadu. Ani Ken ze SuperStar nebude ve Sněmovně chybět, Vojtěch se tam prodral jako trojka kandidátky v Jihočeském kraji.  

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
PoustevnikIvan ( 23. října 2017 19:18 )

Nepřítel lidstva pomalu ničí všechny kdysi známé hodnoty společnosti. Ale člověk netrvá věčně. Nakonec naštěstí vyhraje Ježíš a ti, kteří jej následují, ti které vykoupil z moci zla, koruptního světa, hříchu a smrti. Tehdy, až Bůh odstraní zlo s povruchu zěmě, tak jak slíbil, se ukáže Kristovo vítězství - VICTORY IN JESUS!!! https://www.youtube.com/watch?v=wsoWuC_7Vho

aIIahakbar ( 23. října 2017 18:11 )

Pořád nebul Emane. Skoro třicet let tady byli jedni a ti samí gauneři, tak lidí chtějí změnu. Když se ti tady nelíbí, tak se odstěhuj někam pryč.

cukrenka ( 23. října 2017 14:21 )

Víš jak dopadl Hitler s tím svým škatulkováním? Já neškatulkuju vůběc nikdy, ani nemocné se stejnou psychickou poruchou, protože i ta probíhá u každého jinak.

IngKecner ( 23. října 2017 14:18 )

Je to obrázek nemocné společnosti / nejen už jen u nás/. Začalo to být tragikomické, včetně výsledku voleb v USA. Když vládnouz peníze, je to konečná štace.

lalia ( 23. října 2017 13:28 )

Největší výhra a štěstí je pro Babiše,že získal nazpět imunitu.On ví proč tak jásal a líbal kdekoho.Imunita je u něho na 1.místě.Imunitu bych zrušila všem nahoře.Proč ji vlastně mají?Aby kradli?Až se jednou zruší/toho se asi nedočkám/ tak uvidíte kolik lidí bude mít zájem o funkce a hned bude menší sněmovna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa