Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tak se pakoval Paroubek! A nejdřív šla kořalka...

Autor: Oldřich Tichý - 
3. června 2010
05:00

Dva muži mají plné ruce krabic. Nakládají černý superb zaparkovaný u Lidového domu. Pak vychází Jiří Paroubek (57). Padlý šéf ČSSD vyklízí kancelář v sídle strany. Co odváží důležitého? Jeho nohsledi cpou do auta dětské mluvicí křeslo – dárek za 1169 korun pro dceru Margaritu – a karton pálenky Rudolf Jelínek.

Odcházející panovník už nevládne. Paroubek po rezignaci vše připravuje k předání svému nástupci. Musí převést třeba podpisová práva, ale také přebrat a vyklidit harampádí, kterým plnil šéfovskou kancelář čtyři roky. Tak dlouho vedl ČSSD.

Pohled na balícího lídra prohlubuje tíseň v Lidovém domě. ČSSD nejenže skončí v opozici, ale také dostane za volby méně peněz, než čekala. „Šetřit se bude muset všude,“ přiznal dočasný šéf Bohuslav Sobotka. Paroubkovi lidé se bojí o místa. „V Lidovém domě jsou pořádně vyděšení,“ potvrdil místopředseda strany Zdeněk Škromach.

Jak Paroubek snáší odchod? Podle jedněch si těžko zvyká na život v ústraní, podle druhých si oddechl. On sám nekomunikuje. Jen ve stranickém bulletinu zepsul kritiky – své dostal i jeden z jeho nejbližších, Jaroslav Tvrdík. Po volbách si totiž dovolil označit za možnou příčinu neúspěchu i Paroubkovo vystupování v debatách s Petrem Nečasem z ODS.

ambree ( 9. června 2010 16:58 )

V dnešní demokracii bych věřila i tomu, že byli volby špatně spočítané. Že byli zmanipulované demagogickými kecy, billboardy, apod. ze strany pravice to mohl vidět každý rozumný člověk.

gogo ( 7. června 2010 16:10 )

Moravec má úmyslný lví podíl na 40% neúčasti voličů ve volbách když veřejně (hrdě) oznámil, že ON volit nepůjde ! Toto bylo součástí předvolební kampaně pravice a bylo to promyšlené. Jen nevím kolik jidášských grošů za tento čin Moravec od ODS a TOP09 dostal...

d.d.r. ( 7. června 2010 00:42 )

http://www.youtube.com/watch?v=S7uKBAfAHc8

pepazdp ( 6. června 2010 22:14 )

Že by si Paroubek říkal My Veličenstvo, to sem si nevšim

na.rany ( 6. června 2010 11:49 )

Za Zemanem se jezdil radit zhrzený Vlastik Tlustý,Melčák-po poradě se Zemanem podal stížnost k ustavnímu soudu na předčasné volby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa