Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dva dny, které srazily Paroubka

Autor: Oldřich Tichý, rvs, jos, fab - 
31. května 2010
04:23

Stačilo 44 hodin a z politického suveréna se stal poražený muž. Muž, který místo vyjednávání o budoucí vládě venčí v trenýrkách a triku psa na zahrádce malého domku, spojeného se světem jen blátivou polní cestou. Jiří Paroubek (58) po volebním neúspěchu a rezignaci utekl i se ženou (36) na chatu ve Vraném nad Vltavou ve středních Čechách.

Vzestup a pád...

Může si nechat masírovat dlaň od manželky, může měnit výroky i saka, ale nic s tím neudělá. Osud vtiskl životu Jiřího Paroubka (57) podobu horské dráhy. A lidé, kteří s ním žijí nebo pracují, se vezou v pomyslném vozíku s ním. Někdy zprudka nahoru, někdy šupem dolů – o tom by třeba jeho exmanželka Zuzana mohla napsat román. Bohužel, občas se z těch změn rozhoupal žaludek celému národu…

Horská dráha Horská dráha | Blesk.cz

Lámání vazu v přímém přenosu

Větší kontrast snad ani nelze vymyslet. V sobotu v šest večer přijeli Paroubkovi k sídlu ČSSD v centru Prahy. Davy novinářů a lidí z aparátu strany je div neumačkaly. Před desítkami kamer Paroubek přiznal volební neúspěch, rezignoval na post předsedy a zmizel.

Střih. Je neděle, půl osmé ráno. Na okraji lesa třicet kilometrů od centra Prahy nic nepřipomíná, že byly vůbec nějaké volby. Na zahrádce chaty, ke které se dá dostat jen přes desítky výmolů a kaluží, se protahuje Jiří Paroubek. Rozcuchaný, rozespalý, na sobě jen tmavě modré spodní prádlo. „Tony, jdeme, pojď,“ volá psa, kterého pustil vyvenčit.

Sprcha jako lék na debakl

O něco později, když se ještě nenalíčená Petra Paroubková jde k brance rozloučit s návštěvou ze Slovenska, je už její manžel upravený. Mokré vlasy prozrazují, že se snažil sprchou spláchnout stopy nelehké noci po politickém debaklu. Znovu pak Paroubkovi vyšli z chaty až v poledne.

Nový lídr ČSSD Bohuslav Sobotka právě v televizní debatě oznámil, že je připraven jednat o vládě se všemi stranami. Paroubek to ale neslyšel. Právě totiž sedal do auta a vyrážel se ženou na oběd. Místo záře reflektorů na něj pršelo. Z politické celebrity první velikosti jako by se stal přes noc jím tolikrát zmiňovaným 'obyčejným člověkem'.

P. S.: O část hlasů přišla ČSSD zřejmě i kvůli strachu lidí, že by Paroubek mohl vést zemi 'řeckou cestou' ke státnímu bankrotu. Odcházející politik ale na Řecko nezanevřel – na nedělní oběd vyrazil se ženou do řecké restaurace v pražském Podolí.

gogo ( 2. června 2010 10:26 )

Víte co je ještě hoší než hloupost ? Nesoudnost, absence empatie a fanatismus....

gogo ( 1. června 2010 22:46 )

Voliči již prohráli. Hlavně těch 40% chudáků ,kteří byli tak hloupí, že nedokázali zvednout zadek ... Teď jim to bude spočítáno i s úrokama. protože bohatí chudnout nebudou ...

gogo ( 1. června 2010 22:44 )

Ještě rychleji mizí paměť ....

milan268 ( 1. června 2010 21:03 )

paráda BILDEBERG škoda Vás bratia - bratríci, husiti

karamelka ( 31. května 2010 23:51 )

jsme tu opět! http://www.youtube.com/watch?v=S7uKBAfAHc8

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa