Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

"Kajínkova blondýna" si jde do Sněmovny zasloužit plat

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ot - 
17. května 2010
21:47

Poslankyní je advokátka Klára Slámová (32) přes dva týdny a stejnou dobu jí běží šedesátitisícový poslanecký plat. V úterý poprvé ale bude ve Sněmovně hlasovat. Moc příležitostí už mít nebude – mandát jí za pár týdnů končí a Suverenitě, za kterou kandiduje, průzkumy nedávají šanci.

„Chystám se na to jako na každou jinou práci,“ nevidí Slámová, známá jako obhájkyně Jiřího Kajínka, na své poslanecké premiéře nic divného. Ale přece: snad jako jediná nemá žádného asistenta, žádnou poslaneckou kancelář a není členkou žádného poslaneckého klubu. „Nemám, odmítla jsem, nevy užiju…,“ odpovídá na otázky, kolik si přilepší k platu díky poslaneckým náhradám.

Dokonce prý vyzvala svých 199 kolegů, aby se za poslední měsíc vzdali desetitisícového příplatku na ošatné a dali peníze na charitu. „Odpovědělo jich ale jen pár a všichni negativně,“ lituje Slámová.

561540:gallery:true:true

willyfog ( 20. května 2010 13:23 )

do basy patří jiní! V první řadě lidi kolem kuponové privatizace v čele s Václavem Klausem a potom, například všichni poslanci a senátoři od počátku, kteří schválili deficit státního rozpočtu! Bez ohledu na politickou příslušnost!

sakra ( 18. května 2010 11:34 )

Jéje já jsem se v titulku přehlédl až jsem se lekl. Já četl "zasouložit". Další vyhozené peníze.

ines ( 17. května 2010 23:03 )

pracuje nas hodne lidi a za male penize a kdo z vas dostava penize na satstvo? cim vice penez kdo vydela tim vetsi vymozenosti a jeste k tomu ZA NASE PENIZE!!! druhe recko a taky brzy dopadneme jako recko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa