Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Politické hříchy po česku: Korupce vadí, milenky ne!

Pro Blesk provedla exkluzivní průzkum agentura SANEP
Jaké hříchy politikům lidé neodpustí?  (Autor: SANEP)
Autor: Lukáš Gibiec - 
13. května 2010
22:28

Jsi hulvát, máš milenku a léta jsi zatloukal manželce nemanželské dítě? Staň se v Česku politikem, lidé ti to odpustí a klidně ti svěří moc, aby si za ně rozhodoval. I to vyplývá z exkluzivního předvolebního průzkumu SANEP pro deník Blesk. A co volič naopak nestráví? Korupci ve spojení s mafi ánskou chobotnicí a velkou lež!

Kdo věří v Boha, může se vyzpovídat knězi, hříšný politik se zpovídá voličům. A ti jsou v Česku velmi shovívaví. Jediné, co neodpustí, je korupce, podle názoru 36,8 % dotázaných je právě ona největším politickým hříchem. Každý politik, žádající bůhvíkolik na stole v českých zapojený do organizovaného zločinu, by měl podle názoru lidí okamžitě odejít z vrcholové politiky.

¨Skoro 9 % dotazovaných považuje za největší nemravnost lež. Zajímavé je, že nesplněné sliby nejsou ochotna tolerovat politikům pouze necelé tři procenta lidí. Hulvátství a vulgaritu nesnáší u politiků pouze dvě procenta dotázaných, milenky a nemanželské děti jsou solí v očích jen necelému procentu respondentů.

 

Pro Blesk provedla exkluzivní průzkum agentura SANEP Pro Blesk provedla exkluzivní průzkum agentura SANEP | SANEP

Samostatnou kapitolou je zjištění, že téměř třetina dotázaných má všech sedm politických hříchů za neslučitelné s výkonem vrcholové politické funkce. To by ale znamenalo, že by musel nechat svojí funkce skoro každý politik. Jen málokdo z nich se totiž bohužel může pochlubit, že se nedopustil ani jednoho zmiňovaného hříchu.

tom8888 ( 19. května 2010 11:48 )

Nevím proč s furt mluví jen o Paroubkovi , nejsem jeho zastáncem , ale vždyt on přišel do vlády až v roce 2005 , a já si myslím , že tam je mnoho lumpů , kteří už ryžujou kasu od revoluce , a o těch se pořád nemluví , třeba ja nevím co vlastně Paroubek za tu dobu co je ve vládě provedl za katastrofu kromě toho že se rozvedl a vzal si svou mluvčí. Ale tady je určitě polovina z vás co tady píšete rozvedená , a myslím si že je to jeho osobní život.l

nautilus ( 19. května 2010 01:17 )

Jsou tam takoví lidé, jako jsme my sami. Nejsou to myslím žádní imigranti. Jestliže je národ morálně degenerovaný bude se to odrážet i na mravní úrovni mašich reprezentantů. Zatím jako nejslušnější vidím právě inkriminovanou T0P 09, ale volit je třeba 0DS, která má alespoň teoretickou šanci porazit ČSSD, která představuje v mých mozkových záitech největší hrozbu pro existenci tohoto státu. Za bolševika se tradovalo:"Co Čech to muzikant". Teď bychom mohli vymyslet jiné přísloví. Raději jej nebudu vypisovat, abych nebyl obžalován z trestného činu. Závěr: "Nevolte levici, a bude to 0K".

nautilus ( 19. května 2010 01:06 )

Více než milenky by měla vadit výměna manželek, jak to prezentovali svého času pánové Paroubek a Topolánek. 0potřebovanou odloží do starého železa a pořidí si neojetou káru. Je to známka nízké morálky a toto by mělo být odsouzeníhodné a vést k politickému pádu oligarchy. Topolánek již skončil, i když z jiného důvodu či důvodů. Paroubek se stále drží a devastuje tuto zemi. Voliči by mu měli vystavit dopravní značku ST0P. 0všem Paroubek slíbí 13. plat a další sociální preberendy a tím si to u přihlouplých voličů vyžehlí. Nejde o levici či pravici, ale rozkvět společnosti. A tak se znovu dostaneme k tomu, že odpovědnost neseme my sami. Jinou otázkou je, zdali v této zemi existují strany, kde převažují slušní a současaně inteligentní lidé, ale každý národ má takové politiky, jaké si zaslouží. Politici tvoří pouze špičku ledevce a z tohoto pohledu jsme na tom velmi špatně.

alex0800 ( 14. května 2010 22:42 )

Korupce nevadí.. Koukněte se na ex-ministry, kteří oficiálně přiznávají dluhy a neoficiálně vlastní a ovládají i miliardové podniky.. Zajímavý případ je třeba SEKYRA group s Íčkem.. Ale to je jen tisícina promile z reálného stavu!!! Volme změnu systému vládnutí nikoliv "jinou" stranu.. Vlastenec je pro SPOZ - Kvůli jejich programu a bez nich vláda nebude, tedy pokud zde není jen jiná forma "demokratických" předlistopadových voleb.. Vlastenec

gevi ( 14. května 2010 17:39 )

Jenže my ani nevíme, jací vlastně lidé v těch neparlamentních stranách jsou. Jak víte, že jsou to lidé čestní a neúplatní? Zkušenost mi napovídá, že kdyby se dostali k moci, také by se vybarvili a snažili se z toho něco vytěžit. Myslím, že i v těch neparlamentních stranách bude dost bývalých komunistů a vůbec svazáků. Za mých mladých let snad ani nešlo nebýt svazákem, celé třídy byly zároveň základní organizace ČSM (později teprve SSM). Takže tady ani tak nejde o "minulé hříchy", ale o charakter. A o něm u neznámých lidí nevíme v postatě nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa