Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Voliči, podívejte se: Galerie flákačů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Sandra Apostolidisová, Pavlína Kosová - 
1. května 2011
16:52

Lásky čas, ale také Svátek práce – to je 1. máj. Blesk si proto posvítil na naše politiky a zjišťoval, jak jsou na tom s pracovitostí oni. A někteří se pravda nepřetrhnou. Účast mnohých poslanců na zasedáních Sněmovny je mizerná. U jedněch jsou na vině vleklé zdravotní potíže, druzí mají více funkcí, které nezvládají sladit. No a některým se zřejmě prostě jenom nechce.

Na špici mezi »ulejvači « se drží Petr Jalowiczor (ČSSD). Jeho 18% účast při hlasování má ale omluvu. „Pan Jalowiczor je vážně nemocný,“ vysvětlil Blesku jeho asistent.

Na pomyslném vrcholu se tak umístil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09). „Náplň mé práce je být často v zahraničí. Když jsem někde v tramtárii, tak těžko budu zároveň ve Sněmovně. Jsem pro klouzavý mandát,“ řekl Blesku.

To druhý muž ČSSD Michal Hašek, který je současně druhým mužem mezi absentéry, se nařčení bránil. „Nemyslím, že bych svou práci zanedbával. Nechápu, jak jste na to přišli,“ obhajoval se. Není divu, že s poslanci, kteří si ze Sněmovny dělají holubník, došla její předsedkyni Miroslavě Němcové (ODS) trpělivost a po chybějících chce písemné omluvenky.

 

Poslanec Strana Docházka v %
Karel Schwarzenberg TOP 09 26
Michal Hašek ČSSD 38
Jan Farský TOP 09 41
Pavel Bém ODS 42
Vítězslav Jandák ČSSD 43
Jiří Besser TOP 09 46
Pavel Drobil ODS 49
David Rath ČSSD 50
Petr Nečas ODS 51
Josef Dobeš VV 52

sakra ( 2. května 2011 13:46 )

Naprostý souhlas. A jinak. Oproti jiným národům Evropy mají Češi zlodějinu, flákání a vyčůranost v krvi už po staletí.

bleskplesk ( 2. května 2011 08:50 )

Schwarzenbergova morálka poznamenaná 50-ti lety devastující bolševické totality??? Nechci se komoušů v žádném případě zastávat, ale mezi největšími absentéry není ani jeden jejich poslanec, naopak je jich nejvíce mezi zástupci pravice. Nějak vám ta vaše teorie pokulhává.

bleskplesk ( 2. května 2011 08:28 )

znojmacka ( 2. května 2011 08:09 )

nautilus- no já nevím, ale odvolávat se 150 let na bolševiky, je snad ještě větší demagogie, než demagogie komunistická. A hlavně- nic se tím nezmění, když se řekne- ( za to oni nemůžou, za to můžou komunisti). To je vrchol trapnýho alibismu, kterej opravdu nevede nikam. A kolik těch poslanců je ve věku, aby je letitě mohla "zdegenerovat" vláda bolševiků a neuměli ani přijít "do práce"? A levicové smýšlení mají v tomto případě i pravicoví poslanci, jejich účast není taky hojná- ale já vím, oni za to přece nemůžou.. Tak proč tam alo tedy jsou a co chtějí změnit, když to jinak- SAMI neumí?

nautilus ( 2. května 2011 06:35 )

50 let bolševické totality se devastujícím způsobem podepsalo na morálce této společnosti. Poslanci jsou pouze vrcholem ledovce, na který je dobře vidět. O nic lépe na tom nejsou lékaři odboráři atd. Stručně řečeno, poslanci pouze odráží jak na tom většina občanů je. hlavním rysem značné části této společnosti je představa, že se dá v životě docela dobře parazitovat, tedy žít na úkor spoluobčanů. Levice tomu eufeministický říká: "sociální stát". Ve skutečnosti je pro tento fenomén přiléhavým výrazem parazitování. Toto se stalo takovou běžnou součástí našich životů, že to již málokdo je schopen vnímat a považovat za exces. Z tohoto pohledu nám žádný zákon nepomůže, jak se domnívá můj předchůdce v psaní. Tato společnost musí dopadnout na holou hubu, a pak se může formovat nový přístup k životu. Tímto směrem se ubíráme a nikdo tomu není schopen zabránit. Do těch sraček jsme zabředli tak hluboko, že jinudy zřejmě cesta nevede. Občané pod lákadlem snadného života již zcela podlehli mámení levicových manipulátorů , kteří zavedou tento stát na pokraj propasti. Možná to vidím příliš černě. Modlete se, aby tomu tak bylo. Těch údajných 170000 agentů ruských tajných služeb se zcela jistě postará o naši černou budoucnost. Zhoubou pro tento stát je levicové smyšlení značné části obavytelstva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa