Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Topolánkovy narozeniny: Všichni se na něj vykašlali!

Čím se liším od Mirka Topolánka? Hlavně jsem proti prorůstání byznysu do politiky.
Čím se liším od Mirka Topolánka? Hlavně jsem proti prorůstání byznysu do politiky.  (Autor: Isifa.com)
Autor: ot - 
15. května 2010
06:45

Všechna sláva, polní tráva, může si dnes nad narozeninovým dortem říkat Mirek Topolánek (54). Ještě před rokem se v ODS předháněli, kdo se s oslavencem vyfotí. Teď ale přišel o moc a s ní i o přízeň. Na stranické oslavy může dnes při narozeninách zapomenout.

Ještě jako neotřesitelný šéf ODS slavil loni Topolánek narozeniny s asi třicítkou natěšených převážně komunálních politiků v Ostravě. Sešel se s nimi v hotelu Brioni v proslavené Stodolní ulici. Měl nabitý diář, a tak se brzy omluvil.

Topolánkovi poslala ODS přání, nic víc

Letos už by měl času dost, ale… „Poslali jsme mu přání, jinak mu nic nechystáme,“ přiznala Martina Polochová z ostravské ODS, jejímž je Topolánek stále členem.

Víc toho nemůže čekat ani z pražské centrály strany, kde donedávna panoval. Jedním z mála, kdo na odvrženého lídra myslí, je jeho nástupce Petr Nečas. „Popřeji mu a daruji svoji novou knihu,“ sdělil nový stranický boss.

Snad v ní Topolánek najde více pravdy než v horoskopu, který loni dostal od gratulantů v Ostravě. Ten mu totiž pro rok, kdy musel s ostudou ukončit politickou kariéru, věštil hlavně pracovní úspěchy.

559811:gallery:true:true

Bém: Za Topolánka jsem se styděl

Pražský primátor Pavel Bém přiznal, že se někdy stydí za své kolegy z ODS. Konkrétně pak jmenoval exšéfa strany Mirka Topolánka, který si pustil pusu na špacír při focení pro gay magazín. „Některé jeho výroky v konečném důsledku způsobily to, co způsobily. A tam jsem se styděl,“ svěřil se primátor na Frekvenci 1.

Topolánek ale není jediný, kdo vzbuzuje jeho rozpaky. „Já se stydím čas od času i za mé nejbližší kolegy a čas od času se stydím i sám za sebe,“ přiznal Bém v Pressklubu, který se vysílá dnes od 17 hodin.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

komentator ( 15. května 2010 18:28 )

Topola jsem nemusel. Odéesáci měli však projevit alespoň elementární slušnost. Přece byl 7 let předsedou jejich strany. Zejména je smutné, že se Nečas k němu tak chová. Topol ho přece prosadil za 1-ího místopředsedu vlády.

siroky11 ( 15. května 2010 12:32 )

dejte mu třeba i pusu, když se nebudete štítit, ale hlavně že je v ...... /pryč. Takovýto arogantní a namyšlený politik, který si neváží občanů a nejraději by je všechny pozavíral do vězení, nemá ve vedení státu co dělat! Snad dojde i na ty jeho přisluhovače, kteří se dnes k němu otáčí zády!

oldedek ( 15. května 2010 11:51 )

Abych se k tvým narozeninám Tupole taky připojil - kašlu na tvý narozeniny a na tebe taky... Rojšl Jaroslav

cernysvetlo ( 15. května 2010 10:12 )

Jak pravila babička: panská láska po kameni skáče. Ale nevím jestli na tom není hůř Jyřik, když mu gratulanty kupulí jeho vlezdo***ky.

kozelch ( 15. května 2010 07:52 )

... všichni, kdo tě ve Špindlu plácali po zádech jsou v pr.... . Asi plácaj někoho jinýho. No, ale užíval sis to, nebo ne ? . na druhou stranu, alespoň budeš mít čas počíst si Péťově knížce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa