Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Petr Pavel pro Blesk promluvil o svém soukromí: Kolik má vnoučat a kde žijí děti?

Autor: Jakub Kopřiva, Pavlína Horáková - 
1. února 2023
15:30

V prvním povolebním rozhovoru pro Blesk Petr Pavel popsal, jak se na novou životní kapitolu na Hradě připravuje jeho rodina. Zvolený prezident také vysvětlil, kde a jak plánuje během svého funkčního období bydlet a prozradil nám i některé detaily ze soukromí svých dětí.

„Moje žena už se s tím vnitřně srovnala. A je připravená se velice aktivně zapojit do práce,“ uvedl Petr Pavel, který má z prvního manželství dva syny Jana a Petra a ze svazku se současnou manželkou Evou vyženil dceru Evu. „Naše dospělé děti mají svůj život. My jsme je od ničeho neodrazovali, ale taky jsme je nějak do toho procesu uměle nevtahovali. Bude určitě na nich, jestli, a do jaké míry vůbec, se budou chtít do něčeho zapojit a já bych to i takhle nechal na nich,“ odpovídal na otázku, do jaké míry se budou jeho potomci zapojovat do nové kariéry na Hradě.

Čtyřnásobný dědeček

Všichni tři už mají vlastní rodiny. „Mladší syn žije dlouhodobě v Německu, dcera kousek na jih od Prahy, starší syn kousek od Tanvaldu, a jak říkám, mají svoje životy a já budu moc rád, když si je zachovají,“ prozradil armádní generál ve výslužbě. „Vnoučata máme čtyři od nejmladší, které je teď něco málo přes rok, po nejstarší, které bude za chvíli sedm. Jsou to akorát napůl dva kluci dvě holky,“ pochlubil se pyšný dědeček s tím, že i jako prezident si na svá vnoučata plánuje vždy najít čas.

Petr Pavel se v nejbližší době neplánuje přestěhovat do prezidentské vily nebo alespoň do Prahy a chtěl by i nadále zůstat ve svém oblíbeném Černoučku. „Tedy do té míry, dokud to bude jenom trochu možné, protože ta dojezdová vzdálenost z malé obce do Prahy je přijatelná. Je to v podstatě stejné, jako kdybych bydlel někde v okrajové části Prahy, pokud nebude vytížení takové, že bych musel zůstávat na Hradě, což nejspíš někdy asi bude,“ vysvětlil zvolený prezident. „Ale budeme se snažit určitě se ženou zachovat si maximum z našeho soukromí tak, abychom mohli i relaxovat v prostředí, které je nám příjemné a milé,“ uzavřel Petr Pavel, který informace ze svého rodinného soukromí médiím sděluje jen velmi střídmě.

Video  Petr Pavel pro Blesk: Ukrajina do EU i NATO i o osudu lidí z okolí Zemana  - Jakub Kopřiva
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Uživatel_5621056 ( 2. února 2023 05:29 )

Však právě "PRO BLESK" Vy lidem rádi čumíte do soukromí že!!??

e.lesanova ( 1. února 2023 19:54 )

Mám pocit, že se tento skoroprezident zmiňoval, že v případě mobilizace jeho děti samozřejmě půjdou bojovat...doufám, že se o tom už doslechly Co by pro rodinu neudělal...

9876543 ( 1. února 2023 18:53 )

Taky se dá bydlet na hradě ale z druhé strany.

9876543 ( 1. února 2023 18:52 )

Jak to tak vypadá, než by na dotaz, jestli bude chtít klony zapojit do hradu, tak než by to striktně odmítl, tak to nechá na pannnn­char­tech,,­,Tak to můžeme očekávat ledasco, možná podnikají a budou jím hradem přidělovány různé kšefty...Potom teda čirý střet zájmů.Doufám že si to nejrůznější donkydoni, proti Zemanovi A Babišovi ošéfují...No spíš to vidím, že mazanému panáčkovi vše projde.

verka1 ( 1. února 2023 18:39 )

Prezident republiky má bydlet na Hradě nebo v Lánech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa