Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zákulisí u Babiše: Po drtivé prohře líbal manželku, pak odjel. Monika zůstala s Havlíčkem

Aktualizováno -
28. ledna 2023
19:32
Autor: vja, simao - 
28. ledna 2023
12:20

Andrej Babiš míní, že i přes volební debakl dosáhl famózního výsledku. Ve svém štábu na Chodově na tiskovce poděkoval za podporu manžele Monice a vzkázal, že nic nekončí a hnutí ANO pojede dál. Jeho předsednictvo se sejde na sněmu 8. února, kde bude volební prohru vyhodnocovat. A zatímco předseda hnutí ANO štáb opustil, jeho žena v něm zůstala, společnost jí dělal třeba někdejší dvojministr Karel Havlíček.

„Gratuluji panu Petru Pavlovi k vítězství a uznávám porážku. Blahopřeji mu, že se stane příštím prezidentem ČR,“ uvedl Babiš na tiskovce.

„Chtěl bych mu popřát, aby byl prezidentem všech občanů ČR, aby vnímal jejich problémy a aby bojoval za zájmy ČR, chtěl bych strašně moc poděkovat našim voličům, dosáhli jsme famózní výsledek,“ pokračoval Babiš a uvedl: „2 370 000 je víc, než výsledek Spolu a PirStanu v posledních sněmovních volbách, strašně moc děkuji za vaši podporu.“

„Nic nekončí, protože my tady hnutí ANO - a já jsem byl kandidát hnutí ANO – budeme stále pro vás,“ poznamenal Babiš. Soupeř byl podle něj strašně silný - nejen pět stran, ale i média, postěžoval si Babiš.

„Chtěl bych poděkovat mojí paní, protože skutečně sám jsem byl překvapen, jakým způsobem mě podpořila. A jsem rád, že naši podporovatelé jí mají rádi, protože ona má ráda lidi, pracuje v nadaci a spolu jsme si to užili, takže moc děkuju, nebylo to jednoduché, ale myslím si, že Monika to zvládla skvěle,“ ocenil kandidát svou manželku.

Video  Tisková konference Andreje Babiše po porážce v prezidentských volbách 
Video se připravuje ...

Babiš: Přeju vám svět bez Babiše

„Já bych chtěl poprosit všechny naše podporovatele a všechny fanoušky, aby akceptovali, že jsem prohrál a akceptovali, že máme nového prezidenta. Já jsem přesvědčen, že jste to nebyli vy, kteří dělali ty různé ataky a mně je strašně líto, že například Tünde (Tünde Bartha – pozn. red.)strávila poslední dny víc na Policii ČR, než v našem týmu. Já vás prosím a prosím i pana příštího prezidenta, aby vyzval své podporovatele, aby neničili majetek mého nejbližšího týmu, aby nenapadali jejich děti ve školách, aby lidi, kteří podporují hnutí ANO nepřicházeli o práci, aby přestalo to násilí. Já zásadně odmítám, že bysme dělali nějakou negativní kampaň. I ten Prchal není žádným autorem ničeho, není to pravda,“ říkal dále Babiš.

„Já vám přeju svět bez Babiše, zapomeňte na Babiše, já zdravím celý twitter, chápu to, zkuste žít bez Babiše. Přestaňte ráno vstávat s nenávistí k Babišovi,„ vzkázal Babiš.

„Já jsem vybudoval hnutí, to hnutí je úspěšné a to hnutí pojede dál (...) Já tady budu dál pro lidi, můžete se na mně obracet, určitě vám budeme pomáhat i s mojí paní. I v rámci nadace i individuálně O tom, kde budu a nebudu v budoucnosti rozhodne předsednictví, ale určitě si myslím, že i když jsem prohrál, tak jsem samozřejmě motivován, aby hnutí pokračovalo,“ dodal Babi š s tím, že předsednictví ANO bude 8. února.

Babišovou bavili Havlíček a Dostálová

Babiš ze štábu poměrně brzy odjel, to jeho žena zůstala. V patře, kam nesměli novináři, popíjela například s bývalou ministryní Klárou Dostálovu, později jí dělal společnost Karel Havlíček nebo poslankyně Jaroslava Pokorná Jermanová. Zastavil se i Babišův marketingový guru Marek Prchal. Toho kreativci tento týden vyloučili ze svých řad kvůli údajně neetické kampani. Prchal při příchodu dotazy novinářů ignoroval.

Exministryně pro místní rozvoj Dostálová při příchodu uvedla, že by si přála, aby podporovatelé obou kandidátů respektovali odlišné názory. „Protože i zítra vyjde slunce,“ uvedla a požádala, aby lidé „ctili demokracii“, i když jejich kandidát nevyhraje. Věří, že vítěz bude dodržovat prezidentský slib.

Video  Aleš Juchelka ve štábu Andreje Babiše  - Maxmilián Nový, Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

Před dvěma týdny Babiš během tiskové konference vystoupil s projevem, který řada politiků a politických expertů označila za útočný. V něm předseda hnutí ANO pogratuloval k úspěchu svému soupeři Petru Pavlovi, vzápětí se do něj však s vervou pustil.

Pokud bude na Hradě pan Pavel, tak samozřejmě je to nominant vlády a určitě to nebude dobře pro naše občany,“ opíral se do svého protikandidáta, kterého opakovaně označuje za „provládního“.

Video  Klára Dostálová ve štábu Andreje Babiše  - Blesk: Vojtěch Jandera
Video se připravuje ...

Během tiskové konference Pavla kritizoval i za jeho předlistopadovou minulost, sebe naopak zatvrzele hájil. „Já nejsem cvičený rozvědčík, mě na to netrénovali. Nás StB terorizovala, nás hlídali, abychom nekradli,“ sdělil přítomným novinářům. Varoval rovněž, že „se na něj chystá kompro“ v podobě domnělého spojení Babiše s KGB. Za zmíněný projev se mu záhy dostalo kritiky ze všech směrů. Například podle předsedkyně Sněmovny Markéty Adamové Pekarové Babiš „plival jedovaté sliny“.

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Jiří Zvěřina ( 29. ledna 2023 08:49 )

To musí být slušný matroš, co bereš...

Jiří Zvěřina ( 29. ledna 2023 08:48 )

Máte tam chybu v nadpisu. Správně má být "Monike zůstala..."

UFO1 ( 29. ledna 2023 06:19 )

S neúspěchem AB by snad mohl odejit z diplomacie i p.Stropnický, ten posledni přešlap je už pro ČR nepřijatelný

Rooza ( 29. ledna 2023 01:55 )

👍👍

rita ( 29. ledna 2023 01:03 )

Nechápu,že voličům slovenského stbáka by se líbilo,kdybychom měli prezidentem člověka,který ani neumí česky,nahrabal si nezákonně 12 miliard z EU fondů,je v hledáčku nejen českých,ale i evropských soudů a lže kudy chodí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa