Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš to po debatě „schytal“: „Ať už jde do p*dele,“ vzkázal Topolánek. Expremiér má nečekaného zastánce

Autor: red - 
25. ledna 2023
22:45

Plná hádek a osobních výpadů byla předposlední televizní debata prezidentských kandidátů Petra Pavla a Andreje Babiše (ANO). I když v duelu CNN Prima News oba tvrdili, že chtějí spojovat rozdělenou společnost, stejně jako v předchozích diskusích se přeli o válce. Neudržel se například bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát z roku 2018 Mirek Topolánek a napsal na Twitter, že chce, aby Babiš už šel do p*dele. Přisadili si i další politici. Velké zastání Babiš na sítích zatím nenašel.  

V první části pořadu odpovídali kandidáti na otázky, které se týkaly bezpečnosti, nákupu letounů či vysílání vojáků. Reagovali i na dotazy o rozdělené společnosti.

Oba se proti svému soupeři v kampani vymezili. Pavel na svých billboardech poukazuje na chaos, podle Babiše zase voják vtáhne zemi do války. Pavel připomínal Babišovi jeho řízení země za covidové epidemie. Označil ho za „představitele chaosu“.

Expremiér Topolánek přidal během debaty několik komentářů na sítě. „Já vím, že je to Nohavica, ale takhle to cítím - ‚Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet Nemyslet na návrat S koňskými handlíři vyrazit dveře To bych rád‘ Už toho koňského handlíře fakt nemohu poslouchat. Už chci, aby šel do prdele,“ napsal v jednom z nich.

Miroslava Kalouska zaujalo Jezulátko, kterým Babiš mával na Primě, stejně jako předtím v superdebatě Blesku. „Máváním soškou Jezulátka před kamerou s výkřiky ‚To Jezulátko funguje‘ je projevem babské pověrčivosti, nikoliv víry. Tu pověrčivost bych mu věřil. Víru ne,“ napsal někdejší ministr financí za TOP 09.

To vicepremiér a předseda Pirátů Ivan Bartoš si z Babiše dělá na sítích legraci. „Prosím vás, chci se zeptat, jestli ta poslední verze už je ten ‚diplomat‘, nebo to bude až v novém updatu? Díky, ptám se pro kamaráda,“ napsal Bartoš v příspěvku, kde kromě Babiše označil například Alenu Schillerovou nebo Karla Havlíčka.

A přisadil si i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). 

Částečného, ale zřejmě mírně ironického zastání se Babišovi dostalo od dalšího prezidentského kandidáta z roku 2018 Michala Horáčka. „Není to tak, že by pan Babiš jen lhal a vůbec ničemu nerozuměl. Hodnocení ‚Putin napadl Rusko‘ je naprosto přesné,“ napsal na Twitteru.

Debata na Primě byla předposlední v televizi, ve čtvrtek se kandidáti střetnou na TV Nova. Tečku za předvolebními duely udělá páteční debata v Českém rozhlase.

 

 

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

AHel ( 27. ledna 2023 13:23 )

Raději Slovák než Moravák, ten jde vyžrat všechny koryta do Prahy a na "dochodek" se vrací na Moravu a pomlouvá Prahu a Pražáky, pazneht jeden zavšivenej.

AHel ( 27. ledna 2023 13:20 )

Topolánek ať jde do p....že se nestydí vůbec vystrkovat nos! Fakt je politika hnojiště, byl tisíckrát horší, hrabal jen pro sebe a bude druhého kritizovat, falešný člověk, huj. Nikdo v politice není čistý, já nevím, že někdo je tak naivní, že si myslí, že jde do politiky morální, zodpovědný, vzdělaný člověk. Každý chce moc a když jí získá, tak je z něj zrůda odtržená od normálního života.

jajas ( 27. ledna 2023 06:14 )

Annika ( 27. ledna 2023 00:24 )

Komsomolec Topolanek hlas lidu

nespokojeny ( 26. ledna 2023 20:23 )

Kuwa, kdo jsi Sobotka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa