Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Foto Blesku jako důkaz: „Nikdy jsem nebyl na ruské ambasádě,“ tvrdil Babiš. Pavel mluví o lži

Aktualizováno -
25. ledna 2023
12:54
Autor: simao - 
25. ledna 2023
10:31

Andrej Babiš a Petr Pavel se utkali ve středu v duelu na serveru Novinky.cz. Pavel Babiše opět označil za chaotického mikromanažera, který opakovaně lhal. Babiš si stěžoval na agresivitu Pavlových voličů, nadávky, urážení a ponižování. Pavel to glosoval slovy o tom, že kdo seje vítr, tak sklízí bouři. A za lež označil Babišovo tvrzení, že nikdy nebyl na ruské ambasádě. Babiš přitom na ruském velvyslanectví byl, ačkoliv nyní tvrdil, že to tak určitě nebylo - dorazil tam v květnu 2013, jak tehdy informoval i Blesk.cz. Generál si to pamatuje nejspíše i proto, že se akce sám zúčastnil. 

„Já jsem nikdy neřekl, že můj protikandidát je válečný štváč,“ uvedl Babiš v debatě pro Novinky.cz. „Vy jste jenom řekl, že zavedu tuto zemi do války,“ reagoval Pavel s narážkou na Babišovy billboardy, o které se oba kandidáti střetli opakovaně - i v debatě Blesku a také na České televizi.

Babiš na ruské ambasádě byl

Na témata ohledně války na Ukrajině došlo i ve středu na Novinkách. „Já jsem nejednal s Putinem nikdy, ani nebudu jednat,“ říkal v jeden moment Babiš a pokračoval: „Já jsem nikdy nejednal s velvyslancem ruským, nikdy jsem nebyl na ruské ambasádě, my jsme vyhostili desítky ruských diplomatů.“

Pavel však Babiše nachytal při nepravdě. „Tady se musím ohradit, je to lež, vy jste byl na ruské ambasádě, je z toho fotografie, já myslím, že jsou fakta, kterým opravdu byste neměl utíkat,“ upozornil Pavel.

„Určitě ne,“ tvrdil dál Babiš. „Vy jste mnohokrát řekl určitě ne a pak jste byl konfrontován vlastními výroky a popřel jste je,“ pokračoval Pavel.

„Nebyl jsem, vy normálně lžete jako,“ bránil se Babiš. „Vy popřete i nos mezi očima, koukám,“ kroutil hlavou Pavel.

Pavel podle fotografií ví, o čem mluví. Oslav osvobození se totiž Babiš opravdu účastnil a pamatuje si to nejspíše i proto, že i Pavel zde byl tehdy přítomen, jak Blesk Zprávy objevily v archivu.

Oslava osvobození na velvyslanectví Ruské federace: Petr Pavel (14.5.2013) Oslava osvobození na velvyslanectví Ruské federace: Petr Pavel (14.5.2013) | Blesk:Zbyněk Pecák,Ladislav Krivan

Blesk.cz v květnu 2013 informoval o tom, že na tehdejší oslavu 68 let od konce druhé světové na ruském velvyslanectví v Praze vyrazila řada osobností - nechyběl Miloš Zeman, Václav Klaus, Petr Nečas, Karel Schwarzenberg, ani právě Andrej Babiš. 

Andrej Babiš v roce 2013 při příchodu na ruské velvyslanectví v Praze na Oslavu osvobození Andrej Babiš v roce 2013 při příchodu na ruské velvyslanectví v Praze na Oslavu osvobození | Archiv Blesku

Na Novinkách totiž čelil Babiš i dotazu na mírový summit, který by chtěl coby prezident uspořádat v Praze. „Já jsem nikdy nemluvil o tom, že by měl někdo z nás jednat s Putinem. Kdybych byl prezident, tak nejdřív jdu za Zelenským, potom svolám V4, potom mluvím s Macronem, potom mluvím se Scholzem a potom mluví s Erdoganem a Macron mluví s prezidentem Bidenem. A potom když NATO a EU si domluví nějakou strategii, tak potom si řeknou: ano, jednáme s Putinem za nějakých podmínek, a nebo nejednáme,“ pokračoval Babiš.

„Mám jasný plán, já mám ty kontakty a zkusil bych to,“ tvrdil Babiš. Pavel to označil za „další důkaz chaosu“.

Babiš: Třetí světovou straší ČT

„Dnes není atmosféra vůbec nakloněná jakémukoliv jednání s Ruskem a na tom by nezměnila ani vaše snaha se zviditelnit tím, že byste začal obvolávat některé prezidenty nebo premiéry. Ono to funguje opravdu tak, že se nejdříve musíme shodnout v alianci, v EU a pak společným postupem vytvořit dostatečný tlak na to, aby vůbec nějaké jednání mohlo proběhnout. Ale rozhodně by to nemělo být takovouhle cestou. My nejsme zemí, která by mohla mít takovou váhu, že přesvědčí Rusko, případně další státy, aby usedly k jednomu stolu,“ dodal Pavel.

O válce a míru se opět přeli kandidáti i v debatě Novinek dál. Babiš se vrátil ke svému výroku z nedělní debaty, že by neposlal v případě napadení Polska či státu v Pobaltí české vojáky na pomoc. „V debatě na ČT kdo strašil, že Rusko napadne členské státy NATO? Byla to ČT, která straší lidi třetí světovou válkou,“ uvedl Babiš.

Pavel po viróze: Už je to dobré

Duel na Novinkách se odsunul vlivem nemoci Pavla, kvůli které generál rušil část svých vystoupení v posledním týdnu před víkendovými volbami. Účast v debatách však nerušil. „Teď už dobře, u mě většinou takováhle viróza trvá tak maximálně dva dny. Dostal jsem antibiotika a teď už je to dobrý,“ uvedl ke svému aktuálnímu zdravotnímu stavu.

Babiš v duelu reagoval na dotaz, kde se rodí chyby, které dělá v kampani. „Já teda nevím, co máte na mysli, jaké chyby děláme,“ reagoval Babiš a připomněl kompra, která se na něj údajně chystala. „Teďka čekám ještě útok na moje manželství a čekám na tu milenku,“ poznamenal Babiš.

Babiš si stěžuje na „ponižování“ a nadávky

V kampani prý vystupuje tak, jak slíbil – pozitivně. „Já vystupuju pozitivně. Tak se podívejte, co se dělo v Jablonci, kde mně téměř mojí paní ušlapali, podívejte se na tu agresivitu voličů pana Pavla a pětikoalice včera v Brně, jak nám tam sprostě nadávají, jak nás urážejí, jak ještě moje paní, která skutečně je srdečná a každému se věnovala… Ponižování,“ stěžoval si Babiš.

Pavel: Zasel vítr, sklízí bouři a může si za to sám

Pavel mu oponoval. „Tu agresivitu ve společnosti nevyvolává Petr Pavel ani jeho voliči, tu bohužel dlouhodobě vyvolával Andrej Babiš – tím, jak se vyjadřoval, tím, jak označoval svoje politické oponenty, označoval lidi s odlišným názorem za nacisty, fašisty, to samozřejmě vyvolává negativní emoce. To není nějakou instrukcí ze strany protikandidátů, ale je to reakce lidí na Andreje Babiše a za to si bohužel může sám. Jedno staré přísloví říká: kdo seje vítr, tak sklízí bouři. Andrej Babiš ten vítr zasel, dlouho ho úspěšně hnojil a teďka, když se urodila bouře, tak se cítí ohrožen a poškozen, že se obrací proti němu,“ uvedl Petr Pavel.

„To, že pan Babiš v mnoha případech lhal, to je ověřeno a není potřeba se přesvědčovat o opaku. A to, že je chaotický mikromanažer, to jsme měli možnost si v průběhu doby, kdy byl v politice, ověřit mnohokrát a nepovažuji to za podpásový útok,“ dodal Pavel.

„Já vedu pozitivní kampaň, ten billboard byl o míru, že já nezavleču ČR do války. A druhý billboard je: pomáhá lidem,“  kontroval Babiš. „Vy jste lhal o všem – o vaší historii, o vašem životopisu,“ útočil na Pavla.

Video  CELÝ ZÁZNAM souboje titánů v Blesku: Pavel a Babiš o drsné kampani, talismanech i diplomacii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Kartel Zeman-Babisch ( 26. ledna 2023 16:59 )

Barunčino kolínko...ta představa tě chorobně pronásleduje.

LuCo ( 26. ledna 2023 15:46 )

Jo, slyšel jsem,že Babiš ve školce Ferdovi rozšlápl 2, slovy dvě bábovky a Barunku 3x, slovy třikrát, pohladil po levém kolínku!! Nestoudník!!! A je nutno neprodleně jej soudit!!!

EconEcon ( 26. ledna 2023 11:56 )

to ne - ale vyliskat (přes držku dáti) volovi tvého formátu.

krivan ( 26. ledna 2023 10:40 )

Náčelník generálního štábu AČR začal mluvit o výběrové mobilizaci v ČR, pokud by se to prý mezi Ruskem a NATO jako zvrtlo. Dokument je zcela očividně operačním manuálem pro Správu železnic pro případ vypuknutí konfliktu mezi NATO a Ruskou federací.
Bezpečnostní krize v Evropě kvůli eskalaci války na Ukrajině ze strany členských zemí NATO začíná nabírat neuvěřitelné a donedávna doslova nemyslitelné obrysy. Naše redakce obdržela z důvěrného zdroje interní dokument v podobě směrnice pro vedoucí zaměstnance státního podniku Správa železnic s názvem: “Předpis pro obnovu poškozené železniční dopravní cesty za stavu ohrožení státu a válečného stavu” a jedná se o bezpečnostní materiál, který instruuje jednotlivé řídící pracovníky a provozní vedoucí o způsobu opravy železničních tratí v ČR v případě vyhlášení válečného stavu vládou Petra Fialy, nebo případně během stavu ohrožení, což by byl stav předcházející válečnému stavu. Dokument je datován dnem 19. 12. 2022 a byl tedy rozeslán a distribuován před Vánoci a byl šířen pouze v elektronické podobě.

EconEcon ( 26. ledna 2023 09:32 )

Babiš nebyl na ruské ambasádě jako politik - tak média opět vytrhávají věty ze souvislostí a snaží se hloupým lhaním ovlivňovat voliče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa