Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

7 momentů ze zákulisí: Co v televizi nebylo? Schůzky mezi čtyřma očima i stoly plné dobrot

  • Autor: red,trm - 
    15. 1. 2023
    05:00

    První kolo prezidentských voleb je minulostí. Novým českým prezidentem se za dva týdny stane buď generál Petr Pavel, nebo expremiér Andrej Babiš. Volby provázel mimořádný zájem médií, ve volebních štábech kandidátů se protočily stovky lidí. Ke komu dorazily celebrity? Jak dlouho se volební štáby chystaly? A co si mezi čtyřma očima řekl Pavel s Danuší Nerudovou a Pavlem Fischerem? Podívejte se na sedm momentů voleb, které kamery neviděly.

  • 1.Schůzky mezi čtyřma očima

    Petr Pavel získal po vítězném prvním kole podporu neúspěšných koledů – Danuše Nerudové, Pavla Fischera, Marka Hilšera a Karla Diviše. První tři jmenovaní za ním během sobotního podvečera dorazili do volebního štábu. Pavel se s nimi sešel za zavřenými dveřmi – tam řešili mimo jiné to, jak bude podpora před druhým kolem vypadat.

    Například senátor Fischer nabídl kromě billboardových ploch, které měl před druhým kolem zablokované, také osobní podporu. Do štábu přijel v doprovodu manželky Kláry.

    Nerudová dorazila v doprovodu manžela. Schůzka s Pavlem byla podle ní krátká a mluvili zatím nekonkrétně. „Potřebujeme se na to trošku vyspat. V pondělí se dohodneme, jak můžu pomoci v tom, aby zlo v této zemi dostalo stopku,“ řekla Nerudová. Za zlo označila lídra hnutí ANO Andreje Babiše, který v prvním kole voleb skončil druhý.

    Podle Nerudové jsou „všechny varianty“ jejího zapojení otevřené. „My se skutečně musíme dohodnout, jaké formy podpory i jim by vyhovovaly, jakou kampaň oni teď budou dělat, protože těch 14 dní ta kampaň bude vypadat úplně jinak. Od toho je ta schůzka v pondělí, abychom se dohodli, jak budeme spolupracovat,“ řekla Nerudová.

    Hilšer dorazil do štábu s manželkou a kočárkem. „Nevlastním žádná média a mám jen své sociální sítě a těší mě, že tým generála nějak usoudil, že mohu pomoci. Jsem rád, že jsem tady,“ řekl Hilšer. „Myslím si, že bude lepší prezident než Andrej Babiš,“ dodal na dotaz, proč se rozhodl vyjádřit podporu právě Pavlovi. 

    Video  Pavel Fischer po schůzce s Petrem Pavlem  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 2.Obří zájem o generála

    Petra Pavla do volebního štábu doprovodila manželka Eva a také syn Jan z prvního manželství, druhý syn Petr žije v Německu, ale i on během kampaně otce podpořil.

    Tým Petra Pavla se musel vypořádat s obřím zájmem médií z Česka i zahraničí. Eva Hromádková z Pavlova týmu Blesk Zprávám řekla, že nejvíc zahraničních novinářů bylo ze Slovenska, dále pak z Rakouska, Německa a Polska.

    Dohromady se akreditovalo 150 novinářů. „Štáb jsme organizovali několik týdnů. Prostory připravujeme od včerejška,“ dodala Hromádková. Pavlův štáb byl během sčítání výsledků poměrně tichý. Podporovatelé a jeho tým jen vypukli v jásot, když se Pavel objevil na pódiu, a také během jeho řeči. 

    Na separátní rozhovory se stála fronta, na všechny se během soboty nedostalo. Rozhovory poskytovala i jeho manželka. O svém otci promluvil pro Blesk Zprávy i Pavlův syn Jan.

  • 3.Babiš se vyhýbal novinářům

    Andrej Babiš dorazil v doprovodu manželky Moniky až ve chvíli, kdy byly jasné výsledky. Před první tiskovou konferencí se novinářům vyhýbal. Expremiéra podporovali „věrní“ z hnutí ANO, řada poslanců nebo bývalí vicepremiéři Alena Schillerová a Karel Havlíček. „Moc moc děkuji voličům, že podpořili Andreje Babiše. Za mě je to jasný kandidát, jasný prezident,“ řekla. 

    V Babišově štábu se ale objevily i zajímavé postavy - dorazil jeho PR guru Marek Prchal v džínách, modrém sáčku, s odrostlými vlasy a s cigaretou v ruce. Objevil se i nechvalně proslulý „novinář“ Milan Rokytka, který se opil a odpadl ve štábu Miloše Zemana před 5 lety. U Babiše se skrýval za tmavé brýle a kšiltovku. 

    Prezidentské volby 2023: Do volebního štábu Andreje Babiše dorazil Milan Rokytka (14. 1. 2023) Prezidentské volby 2023: Do volebního štábu Andreje Babiše dorazil Milan Rokytka (14. 1. 2023) | Blesk:Jakub Poláček

  • 4.Boj o místa, ale i hvězdy u Nerudové

    V novinářské zóně volebního štábu Danuše Nerudové se na začátku bojovalo o židle u stolů, řada novinářů složitě hledala, kam se posadit. Překvapil ale i výběr hesla na wifi určenou přímo pro reportéry, které znělo „volímdanušinerudovou“.

    Nerudová přijela v doprovodu manžela Roberta a obou synů. Podpořit ji dorazily i hvězdy, například herečky Veronika Žilková, Jana Bernášková a také Lenka Krobotová.

    Prezidentské volby 2023: Veronika Žilková ve štábu Danuše Nerudové (14. 1. 2023) Prezidentské volby 2023: Veronika Žilková ve štábu Danuše Nerudové (14. 1. 2023) | Blesk:RENATA MATEJKOVA

    Objevil se i scénárista Vyprávěj a podporovatel Nerudové Rudolf Merkner. „Výsledky jsou, jaké jsou, to se bohužel nedalo nijak změnit, i když jsme se všichni snažili. Ale mám hroznou radost, že je tady obrovská vlna nové generace mladých lidí, kteří vidí nějakou šanci v politickém dění a chtějí se angažovat. To mě nadchlo a paní Danuše to říkala na konci svého projevu, že je důležité, že se tu zvedla nějaká vlna. Jak já říkám, starý kluci už musí skončit a musí začít nová generace,“ řekl Blesk Zprávám.

  • 5.Hilšer skromně a krátce

    Volební štáb Marka Hilšera byl rozprostřen přes dvě místnosti v Impact Hubu na Smíchově. Zájem médií byl o poznání menší, než u trojice favoritů. Senátor do štábu dorazil ještě před uzavřením volebních místností. Doprovod mu dělala celá rodina - kandidát na prezidenta držel v náručí svého ročního synka Antonína, jeho manželka Monika vedla za ruku jejich čtyřletou dcerku Sofii. 

    Prezidentské volby 2023: Marek Hilšer dorazil do volebního štábu s rodinou. (14. ledna 2023) Prezidentské volby 2023: Marek Hilšer dorazil do volebního štábu s rodinou. (14. ledna 2023) | Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

    Kromě tradičního občerstvení připravil pochutinu se svým jménem - nabízel bonbóny Hilšerky. Až šesté místo senátora zaskočilo.  Marek Hilšer Blesk Zprávám řekl, že žádný konkrétní plán do budoucna zatím nemá. „Teď mám plán odhodit mobil, nesledovat kampaňové věci, být s rodinou a být víc v klidu,“ uvedl s tím, že na žádnou dovolenou se nechystají. Štáb rozpustil už kolem 17:00 a s manželkou se přesunul do štábu Petra Pavla.

  • 6.Prezidentské pivo u Fischera

    Ve štábu Pavla Fischera byly desítky lidí, kromě podporovatelů dorazili například předseda Senátu Miloš Vystrčil, Hayato Okamura či Marek Benda. Fischer, který dorazil v doprovodu manželky, dětí i maminky, ve svém úvodním slovu každému z nich poděkoval a následně si s nimi připil skleničkou šampaňského.

    A nezůstalo jen u sektu. K dispozici bylo i bílé víno a pivo Prezident Fischer. Senátorův tým tým si opatřil vlastní ležák v Pivovaru Chříč, kde pro něj udělali vlastní edici o šesti stech kusech. Většinu z nich rozdal Fischer jako poděkování svým dobrovolníkům.

    Prezidentské volby 2023: Volební štáb Pavla Fischera. (14. ledna 2023) Prezidentské volby 2023: Volební štáb Pavla Fischera. (14. ledna 2023) | Blesk:Alexandr Malachovsky

  • 7.Stoly plné dobrot

    Volební týmy kandidátů nezapomněly ani na novináře, kteří ve štábech trávili dlouhé hodiny. Pro ně i hosty a podporovatele připravily pestré občerstvení. Ve štábu generála Petra Pavla měli přítomní zástupci médií a týmu jednohubky, klasickou bábovku, ale také ovoce a zeleninu. Přibyly i dortíky.

    Na pražském Chodově ve štábu Andreje Babiše byly na výběr mimo jiné saláty se dvěma různými zálivkami, šunka, maso s houbami nebo ovoce. A také těstoviny a trhané maso.

    U Danuše Nerudové se mohli její podporovatelé a novináři občerstvit hlavně obloženými sendviči se šunkou nebo sýrem. K dostání byly také zákusky, například kremrole. 

    U Pavla Fischera nechyběly evergreeny jako řízečky nebo drobné zákusky. Na své by si přišli ale i příznivci zdravější stravy, pro ně byly přichystány saláty, spousta ovoce nebo také jednohubky s uzeným lososem.

    U Marka Hilšera si lidé mohli vzít chlebíčky, sýry a nějaké sladké zákusky, k pití se podávala káva, cola, voda či pivo. Ve srovnání s ostatními štáby bylo občerstvení komornější.

    Video  Prezidentské volby 2023: Občerstvení ve štábu Pavla Fischera. (14. ledna 2023)  - Blesk.cz - Daniel Šesták
    Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

josemu ( 16. ledna 2023 17:12 )

Meuspěšní se hnali k Pavlovi, aby se zdarma najedli, napili a v případě jeho vítězství v druhém kole jim nějaké korýtko na hradě zbylo.

Jaryn19 ( 16. ledna 2023 08:23 )

Babiš sloužil jako komunista v zahraničí, po revoluci rozkradl Petrimex, vytuneloval IPB o 500 milionů, které jsme zaplatili.
Vojáci nechtějí válku, tu chtějí politici....V Rusku vyvolal válku agent Putin, to není voják

Menhira ( 16. ledna 2023 03:11 )

Tady to není žádná soutěž: "Pojďte všichni ať porazíme Babiše!" Tady jde už fakt o všechno, o naši existenci. sranda jde stranou. Snad se lidi vzpamatují a pochopí, že tu nechceme mít vojenskou juntu, zelený mozek, který nám udělá ze země vojenský cvičák pro základny US Army a bude stále dál podporovat válku, do úplného ekonomického zničení naší země. Lidi by měli odhodit tu českou závist, a i když se jim Babiš třeba nelíbí, vzít rozum do hrsti, sjednotit se a tomu Babišovi, to tam prostě hodit. Jinak je s naší zemí moc zle.

Prosím diskutujte s těmi co k volbám nešli, ať přijdou podpořit svým hlasem, jsou to asi poslední svobodné volby před korespondenčním hlasováním, kde se už bude podvádět, jak je praxí ve světě.

Nedovolme ať v čele naší krásné země stojí překabátěný generál, bez charakteru, který přísahal nejprve Varšavské smlouvě a pak NATO. Je to člověk, který bude sloužit komukoliv, kde z toho bude koukat profit, jen ne naší zemi. Jeho mlčení není klid, jak to mnozí nazývají, je to jen neznalost odpovědi.

1pravda1 ( 15. ledna 2023 15:14 )

už ve sněmovních volbách vyhrál program Antibabiš a kde jsme? za mě s nejhorší vládou všech dob po revoluci v háji ... a nyní zase rozhodujete mozkem Antibabiš? co chcete - vojenské základny všude, politiku nato a usa? a zbrojení na které si budeme půjčovat? Zvyšování daní a dph? ....­....­....­....­....­....­....­....­.V partii tam málem plakala ta nána ze stanu, že vláda nemá peníze, - ale že ona sama plus další politici si z toho zdecimovaného rozpočtu přidali desetitisíce korun - to nepřizná a Tománková servilní k vládě se na to ani nezeptá...

e.lesanova ( 15. ledna 2023 15:06 )

Neúspěšní pořádají doslova hon na Pavla, snad se pro "nejsnaživější" najde nějaké to korýtko Nedůstojné divadlo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa