Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš ostře útočí na Pavla: Rozvědčíka na Hradě nechci! Chystají na mě kompro kvůli milence a KGB

Aktualizováno -
14. ledna 2023
18:16
Autor: vr, bel, vja, simao - 
14. ledna 2023
14:39

Jsem nezávislý, nikdo mě nemůže zkorumpovat a nikdo mě nemůže ovlivnit. S těmito slovy vystoupil před voliče expremiér Andrej Babiš (ANO), který si ve štábu postěžoval na to, že se na něj údajně chystají kompromitující materiály kvůli údajné milence či KGB. „Všechny ty vymyšlené kauzy splaskly, šest let Čapí hnízdo, peklo,“ říkal Babiš a posílal gratulaci „provládnímu“ kandidátovi Pavlovi, na kterého obratem tvrdě útočil. „Komunistický rozvědčík by na Hradě neměl být,“ bouřil Babiš. „My nechceme válku, my nechceme zbrojit, my chceme mír,“ dodával.

„Děkuju strašně moc vám všem, kdo jste volili Babiše,“ uvedl Andrej Babiš na twitteru předtím, než se vydal do svého štábu.

„Mám obrovskou radost, skutečně jako kandidát hnutí ANO jsme dosáhli famózní výsledek. Dostal jsem o víc než 500 tisíc hlasů víc než hnutí ANO ve sněmovních volbách v roce 2021. A já bych samozřejmě chtěl poděkovat hlavně voličům,“ uvedl Babiš při tiskovce.

„Chtěl bych samozřejmě poděkovat Monice - moje paní, která mě podpořila. Vždycky mě podporovala, i když se jí to moc nelíbilo, mým dětem a samozřejmě hnutí ANO, kde tady se mnou stojí kolegové, kteří chodili se mnou mě podpořit a kteří jsou tou perspektivou hnutí ANO, které je tady nejsilnější politickou stranou,“ pokračoval Babiš.

Podpořit ho do štábu vyrazili především spolustraníci z ANO - Karel Havlíček, Alena Schillerová, Jana Mračková Vildumetzová, Richard Brabec či Klára Dostálová.

Babiš gratuloval „provládnímu“ Pavlovi

„Já jsem si dal osobně takový plán postoupit do 2. kola a mít víc hlasů než hnutí ANO ve sněmovních volbách, takže mám z toho obrovskou radost. A samozřejmě gratuluju provládnímu kandidátu panu Pavlovi, který vyhrál,“ vzkázal Babiš. Danuše Nerudová podle něj dělala „velice dobrou kampaň“, ale „není to nic neočekávané, že všichni tito kandidáti podpoří pana Pavla“.

„Mě jenom trošku mrzí, když jsem považován za zlo. Nevím proč. Já jsem věnoval naší zemi 10 let mého života. Víc než 10 let,“ uvedl Babiš.

Zmínil i Agrofert, i když nepřímo. „Firma, která oslaví 25. ledna tohoto roku 30 let, zaměstnává včetně fondu 40 tisíc lidí. A nemusel jsem chodit do politiky, kdyby ty tradiční strany nedělaly tu politiku po svém,“ říkal Babiš.

Nerozumím, proč mám být zlo

„Nerozumím tomu, proč mám být zlo, když za naší vlády, já jsem vždycky, když jsem šel do politiky, všechno sepsal,“ podotkl Babiš a uvedl, že jeho heslo je pomáhat lidem. „Samozřejmě jim budu pomáhat, i když odejdu z politiky, protože nechci být celý život v politice,“ uvedl.

„Já jsem slíbil, že povedu kampaň slušně a také jsem ji vedl slušně. No a pan Pavel vlastně před těmi debatami stále říkal, že se těší na nějaký podraz od Babiše. Ale Babiš nedělá žádné podrazy,“ tvrdí expremiér.

Babiš: Pavel půjde na ruku Fialovi

Na tiskovce záhy zaútočil na Petra Pavla. „Pokud bude na Hradě pan Pavel, tak samozřejmě je to nominant vlády a určitě to nebude dobře pro naše občany,“ míní Babiš. „Protože si myslím, že tam bude vykonávat jenom vůli vlády, možná svých sponzorů a možná ještě někoho jiného,“ zaútočil Babiš.

Premiér Fiala podle něj potřebuje prezidenta, který vůbec nerozumí ekonomice, reagoval Babiš na dotaz, co říká na Fialovu podporu Pavla. „Je jasné, že Petr Pavel půjde na ruku panu premiérovi Fialovi,“ podotkl.

„Já nejsem cvičený rozvědčík, mě na to netrénovali. Nás STB terorizovala, nás hlídali, abychom nekradli,“ pokračoval v narážkách na Pavla Babiš.

Babiš: Chystají kompro kvůli KGB a milence

Babiš má prý nyní signály, že „naopak se chystá podraz na mě od spřízněných novinářů pana Pavla“. „Údajně mě někdo chce spojovat s KGB, prosím vás. Byl bych velice rád, kdyby média říkala za prvé tu pravdu o tom, že jsem s STB nikdy nespolupracoval, jsem třikrát vyhrál soud,“ čílil se Babiš.

„A teďka se chystá údajně, že do Maroka mě poslalo KGB. Prosím vás, takové nesmysly skutečně nedělejte. Já jsem byl ten, který se nikdy nesetkal s ruským velvyslancem, který nikdy nebyl na recepci Ruské republiky, který vydal tři ruské diplomaty po kauze Skripal,“ podotkl Babiš.

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

„No a potom údajně se chystají nějaké další kompromitace na mě, nějaké kompro. To, že politická garnitura zneužila mého syna ve volbách roku 2021, který skutečně za to nemůže, zneužili ho,“ postěžoval si Babiš.

„To je skutečně velký hnus. I ta mafie, když se zabíjeli, tak rodina a děti byly svaté,“ pokračoval Babiš.

„Teďka se údajně chystá nějaké kompro na naší rodinu s Monikou, možná nějaké fotomontáže. Tak pokud budete dělat nějakou fotomontáž s nějakou vymyšlenou milenkou, tak nezapomeňte, že jsem na blondýnky, aby bylo jasno,“ vzkázal Babiš.

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

verka1 ( 15. ledna 2023 10:32 )

Někde se budou vyrábět granáty.
Nerudova by byla lepší, ale Fiala ji prve podporoval a pak změna Pavel. Asi Nerudova neumí moc jednat o armádě. Když volby vyhraje Pavel, půjde Nerudova pracovat na Hrad jako ekonomka.

Tomasj ( 15. ledna 2023 10:30 )

Není to ani Čech ani Slovák, původem je totiž karpatský Němec z Ukrajiny

Tomasj ( 15. ledna 2023 10:29 )

agent Bureš a rozvědčík Pávek, oba členové zločinné a zavrženíhodné totalitní KSČ - jeden za 18 druhý bez 2 za 20 na sebe teď budou házet špínu aby přesvědčili že oponent je větší zavrženíhodný zločinec. V demokracii by si ani nevrzli ale, díky té estébácké revoluci v 89. stále vládnou a strhávají na sebe davy uctivačů. Oni si žili za sovětské okupace jako prasata v žitě nám připravila tehdejší totalitní kolaborantská vládnoucí společnost koncentrační tábory v rámci akce NORBERT. Dnes jseme MUKLové a oni stále vládnou

Kudlanda ( 15. ledna 2023 10:01 )

Pavel bude rozhodně lepším prezidentem, než by kdy byl ten Slovák. Navíc je to Čech. A narozdil od Babiše se o voliče komunistů a jim podobné, neopírá.

verka1 ( 15. ledna 2023 10:01 )

Voják, peníze půjdou do armády, ať k nám nepřijde válka 👎
Kdyby nebyl válečný konflikt na Ukrajině, tak mi Pavel nevadí.
Fiala a spol. vykládali jak budou volit Nerudovou a najednou Pavla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa