Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Protějšky kandidátů v Blesku: Proč nesmí Pavel do kuchyně, kolik přibral Fischer a z čeho má strach Nerudová

Autor: redakce Blesku - 
10. ledna 2023
14:20

Ve studiu Blesku trojice partnerů prezidentských kandidátů odpovídala na otázky, které měly ukázat, nakolik znají své manžele či manželku. Klára Fischerová, Eva Pavlová a Robert Neruda hádali oblíbené jídlo svých drahých poloviček či vlastnosti, které na nich mají nejraději. Proč Pavlová nepouští generála doma do kuchyně a jaká zvířata podle Fischerové vzal její manžel už na milost?

Eva Pavlová správně uvedla, že jejímu manželovi se ve škole nejvíce nedařilo na hodinách chemie. „Myslím si, že jsme se o tom někde bavili, že to byla chemie, a proto ho nepouštím do kuchyně,“ zavtipkovala.

Se svou odpovědí na otázku, kde je nejoblíbenější místo Danuše Nerudové, se strefil její manžel Robert Neruda. „Určitě naše fara na Vysočině,“ uvedl bez váhání.

Složitou otázku dostala Klára Fischerová. Konkrétně se týkala hmotnosti Pavla Fischera, manžela, v době jejich svatby. Ten v předchozí debatě Blesku odpověděl poněkud šalamounsky, že to bylo určitě více než 10 kilogramů. Fischerová jeho hmotnost v době sňatku odhadla asi na 85 kilo.

Otázka, na jakou píseň její manžel nejraději tančí, Pavlovou nepřekvapila. „Na žádnou,“ odpověděla rozhodně. Generál pro Blesk již minulý týden během superdebaty kandidátů uvedl, že je s tancem „na válečné stezce“. „Když nemusím, tak netančím,“ svěřil se.

Správně Robert Neruda odpovídal i v případě největšího strachu své ženy. Ta se podle svých slov nejvíce bojí toho, že by někdo z jejich rodiny byl vážně nemocný. „Není moc bojácná. Tak asi se bojí o své blízké, o své příbuzné, aby se jim něco nestalo,“ uvedl.

Podle Kláry Fischerové je nejoblíbenějším zvířetem senátora Fischera pes. „No, myslím, že už bere na milost i ty kočky,“ dodala po chvilce přemýšlení. Její manžel dříve ve studiu Blesku uvedl, že mezi jeho oblíbená zvířata patří jejich bernský salašnický pes a dvě kočky. „Kočky mají barvu pouštních hyen,“ vypíchl.

Pavlová lehce váhala, když měla uvést, s jakou hračkou chodil její manžel jako dítě spát. „Nevím, já jsem ho nechovala. V současné době usíná s tabletem nebo knihou,“ prozradila. Tento Pavlův zvyk se od dětství moc nezměnil. Dříve sdělil, že v dětství si do postele nejradši bral knížky.

Robert Neruda svou manželku evidentně zná dost dobře, nemýlil se totiž ani v jejím životním vzoru. „Asi jich má opravdu hodně, ale tak mne napadá, že často mluví o bývalé ministryni zahraničí Madelaine Albrightové.“ S tou se prý Nerudová nikdy nesetkala, ale mají doma spoustu knížek, které se věnují jejímu životu a politickému působení.

Protože se podle slov Fischerové se svým manželem společně na filmy příliš nekoukají, nemohla uvést ani jeho oblíbené filmy. Těmi jsou prý podle senátora Wasabi nebo Lucky Luke.

Láska prochází žaludkem

Oblíbené jídlo svého manžela neuhodla Klára Fischerová. Ta tipovala špagety bolognese, jak ale před týdnem uvedl Pavel Fischer, nejraději má vlastní chleba se slaným masem.

„Jí se leccos, ale pokud se ptáte na nejoblíbenější jídlo, tak mne napadá několik věcí. Určitě ryby, protože ty Dana chytá, a houby, protože ty sbírá. A z toho mlsání tak ovocné knedlíky,“ uvedl k oblíbeným jídlům své ženy Robert Neruda. Ta podle svého prohlášení preferuje borůvkové knedlíky.

Otázku na generálovo oblíbené jídlo prý již Eva Pavlová dostala několikrát. „Vždycky jsem dávala, že špagety, a vím, že je tam ještě guláš a svíčková,“ prozradila. Její manžel dříve uvedl, že nejvíce si pochutná na boloňských špagetách.

Nejlepší vlastnosti?

Když měla Eva Pavlová uvést, čeho si na ní její manžel nejvíce váží, odpověděla téměř identicky se svou drahou polovičkou. „Když jsme se poznali, tak si nejvíce vážil, že jsem byla samostatná a že jsem měla na všechno názor.“ Přestože si této vlastnosti Pavel velmi váží, občas prý „člověku hrozně leze na nervy“.

Já si myslím, že trpělivost a obětavost věnovat se dětem a potřebným,“ odpověděla na stejnou otázku Fischerová. Té si senátor Fischer prý nejvíce váží díky tomu, že je na ni spoleh.

Neruda si nebyl úplně jist, které kvality na něm jeho manželka nejvíce oceňuje. „Řeknu vám, co bych si tak přál, aby si na mne vážila. Je to to, že se na mne může spolehnout, že jsem její podporou a že u mne vždycky najde pomoc.“ V podstatě se skoro trefil, i když to nebylo zcela doslovné. “Je naprosto skvělý otec, manžel a parťák do nepohody,” ocenila svého muže Nerudová.

Video  Prezidentská debata: Manželky a manžel kandidátů  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

roxin ( 11. ledna 2023 08:26 )

Všichni kteří půjdou volit MUSÍ BÝT NORMÁLNÍ ostatní volit nemohou.

roxin ( 11. ledna 2023 03:26 )

ten tvůj druhý nick píše úplně opačně ale asi proto jich máš tolik

Lomikel ( 11. ledna 2023 01:01 )

neváhej, Afrika volá, je tam krásně, exotika a Krejčíř má volné lůžko v cele.

ceslo ( 10. ledna 2023 21:21 )

p.Pavlová vypadá jak dáma p.Babišová jak ...

ki33 ( 10. ledna 2023 18:53 )

Nedojde. Lidem, kterým jde o prachy, je jedno. Žít tak, aby se za nás nestyděli rodiče a nestyděli naše děti. To dokáží někteří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa