Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šáteček, minulost a pohrdání: Kandidáti v Blesku „naložili“ Zemanovi. A kdo fandí Fischerovi?

Autor: vja, swp - 
3. ledna 2023
13:35

Jen těžko se kandidáti na prezidenta mohou vyhnout hodnocení současného „pána Pražského hradu“. V superdebatě Blesku dostali za úkol popsat jedním slovem svůj názor na desetileté působení Miloše Zemana. Danuše Nerudová, Petr Pavel, Josef Středula a Pavel Fischer na sebe také prozradili, komu dali svůj hlas v předchozích prezidentských volbách.

Ani jedno pozitivní hodnocení pro Zemana

V letošním Zemanově vánočním poselství tradičně nechybělo vymezení se proti určité části společnosti. Tentokrát zmínil podle jeho názoru „nuly“ z řad politických komentátorů a neúspěšných politiků, na které podle svých slov velmi rychle zapomene. I na základě zmíněného projevu měli kandidáti za úkol popsat působení končícího prezidenta jedním slovem.

Jedním slovem někoho zhodnotit není jednoduché. Už toho bylo dost,“ odpověděl raději čtyřmi slovy odborář Josef Středula

Šáteček,“ uvedl bez dlouhého rozhodování generál ve výslužbě Petr Pavel a naznačil gesto mávání šátkem na rozloučenou.

Minulost,“ naznačila další vývoj prezidentské funkce ekonomka a akademička Danuše Nerudová.

Neúcta k Ústavě,“ vybral k popisu tři krátká slova senátor Pavel Fischer.

Fanklub Pavla Fischera?

Kandidáti na sebe dokonce ve studiu Blesku prozradili, komu dali svůj hlas ve dvou předchozích prezidentských volbách. Jak se ukázalo, shodou okolností došlo ke kuriózní události, kdy se ve studiu Blesku s Pavlem Fischerem sešli tři jeho příznivci z minulých voleb.

V roce 2013 jsem v prvním kole volil, myslím, že to byl Jiří Dienstbier. A v druhém opravdu už nevím, myslím, že Miloše Zemana,“ rozpomínal se Josef Středula. S tím, jak volby dopadly v roce 2013, byl prý ve výsledku spokojen.

Video  Superdebata kandidátů na prezidenta 2023  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

„U druhé volby si to nepamatuju. U prvního kola je docela možné, že to mohl být i Pavel Fischer,“ přiznal Středula a dodal, že ve druhém kole vzhledem ke své zahraniční cestě nemohl volit.

„2013 (Karel) Schwarzenberg v obou kolech a spokojen jsem nebyl, protože to nedopadlo. A 2018 v prvním kole Pavel Fischer a ve druhém kole profesor Drahoš,“ prozradil generál Pavel. Fischera prý považoval za velmi slibného kandidáta. 

Také jsem volila Pavla Fischera,“ sdělila divákům a čtenářům Nerudová. „A v druhém kole se zaťatými zuby pana Drahoše,“ dodala. V roce 2013 v obou kolech dostal její hlas Karel Schwarzenberg.

„V roce 2013 jsem volil Karla Schwarzenberga a v roce 2018 profesora Drahoše,“ prozradil Fischer. Na otázku, zda v prvním kole volil sebe, však odmítl odpovědět. „To je tak intimní otázka, že vám na ni neodpovím,“ řekl.

Video  „Sbohem a šáteček“: Zeman v posledním poselství promluvil o zakomplexovaných nulách, chválil i káral vládu  - TV Nova Official
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

nespokojeny ( 3. ledna 2023 20:32 )

Kandidáti, v mnoha případech neúspěšní kandidáti, se snaží rovnat s prezidentem Milošem Zemanem, který byl 2x zvolen přímou volbou občanů. To je skutečnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa