Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koupil mi nohu, ať je prezident, chce sportovkyně. Horáček odevzdal kandidaturu

Video se připravuje ...
Autor: Zuzana Štíchová - 
1. listopadu 2017
11:51

Michal Horáček odevzdal na ministerstvu vnitra svou kandidátní listinu společně se zhruba 86 tisíci podpisy. Celkem prý sesbíral 115 tisíc, řadu petičních archů ale jeho tým vyřadil, protože byly některé údaje špatně vyplněny. Navrhovatelkou z řad občanů se stala Tereza Diepoldová, paralympijská medailistka, které Horáček v roce 1999 po nehodě zaplatil velkou část umělé nohy.

Horáček před pobočkou ministerstva vnitra na Pankráci, kam se listiny s podpisy odevzdávají, těžko skrýval dojetí. „Tohle si budu pamatovat do konce života,“ zopakoval před novináři několikrát. Za nejdůležitější osoby své kampaně označil svou manželku Michaelu a právě Terezu Diepoldovou.

Video  Stříbrná medailistka z paralympijských her v Londýně Tereza Diepodlová navrhla Michala Horáčka na prezidenta. V roce 1999 jí zaplatil velkou část bionické protézy, když při nehodě přišla o pravou nohu.  - Zuzana Štíchová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Michal Horáček mi v roce 1999 hodně pomohl. Měli jsme autobusovou nehodu, když jsme jeli na dovolenou do Španělska s prarodiči. Pak moji rodiče, protože jsem dlouho hrála basketbal a musela jsem se ho vzdát, založili sbírku, kde se vybíralo na bionickou protézu. Stála milion korun. Michal Horáček mi na ni velkou částkou přispěl,“ popsala Diepoldová, která přišla o pravou nohu, svůj vztah s Michalem Horáčkem. Osobně se ale setkali až o rok později na divadelní premiéře.

Bývalý majitel Fortuny často čelí kritice právě kvůli vlastnictví hazardní společnosti. Horáček ale v kurzovních sázkách hazard nevidí. I v tom ho Diepoldová podporuje, podle svých slov má stejný názor.

A jak reagovala paralympijská medailistka na dotaz, zda bude Horáček lepším prezidentem než Miloš Zeman? „To stoprocentně,“ smála se.

Horáček za mnou jezdil na koloběžce

Michal Horáček připomněl také některé své podporovatele. „Jsem přesvědčený, že zákonem stanovenou podmínku předat minimálně 50 tisíc podpisů, jsme splnili. Nikdy na to nezapomenu, bylo to někdy až dojemný, vidět vás při práci. Zejména pak Vilém Horáček. Člověk, který se zjevoval na všech místech, kam jsem přijel vlakem nebo autem, tak on tam přijel na koloběžce. Ať to bylo jeden den ve Frýdku-Místku a druhý den v Českých Budějovicích,“ přiblížil dosavadní kampaň prezidentský kandidát s tím, že ostrá kampaň ale teprve začne.

Video  Michala Horáčka oficiálně navrhla na prezidenta hendikepovaná sportovkyně Tereza Diepoldová.  - Blesk / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Vysvětlil také podrobněji, proč desetitisíce podpisů nakonec jeho tým nevyužil. „Byly tam některé zajímavé příběhy, které nás přinutili, abychom některé ty podpisy nepředali. Některé jsme si i schovali. Máme krásný petiční arch, jedna dáma tam do kolonky občanský průkaz vyplnila „občanka“. Hodně často tam naši spoluobčané v dobré víře psali rodná čísla, protože si mysleli, že to je lepší než číslo občanského průkazu. Nebo, aby to bylo opravdu vidět, tak použili červenou tužku,“ vyprávěl s úsměvem Horáček.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
va45 ( 4. listopadu 2017 09:47 )

Horáček je opravdu d.e.b.i.l. Těžko by někdo volil bývalého vexláka.A protože Horáček koupil slečně nohu tak já ho mám volit za prezidenta.Horáček by měl říct slečně jak přišel k penězům aby ji mohl koupit nohu.Horáček chce být tak moc prezidentem,že je schopen všeho.Jen pořád neřekl co bude pro lidi co nepotřebují nohu dělat.To jsem od něho nikdy neslyšel je špinit Zemana.Máj hlas rozhodně nemá a Pražáci to opět určitě podělají jak podělali sněmovní volby s TOP 09.Babiš ještě nebyl ani souzen a neměl by být předseda vlády a vexlák nám může dělat prezidenta.Opravdu jsme národ pitomců.

sores ( 1. listopadu 2017 15:33 )

Cpe se do politiky jako to h.ova.do! Bože chraň nás od něj.

agfor ( 1. listopadu 2017 13:09 )

Protože valuty jsou už volně k dostání, bony byly zrušené a veksláctví už nesype.

agfor ( 1. listopadu 2017 13:05 )

Vekslácká minulost se nezapře. Uplácet a podplácet jakýmkoliv způsobem.

1kdedomovmuj ( 1. listopadu 2017 12:17 )

Pane Horáček, proč nezůstanete u své původní profese?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa