Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze 16 triumfovala ODS. Starosta Hanzlík „zadupal“ konkurenci a zůstane další čtyři roky

Starosta Prahy 16 Karel Hanzlík
Starosta Prahy 16 Karel Hanzlík  (Autor: MČ Praha 16)
Autor: dvi - 
11. října 2018
17:04

Zatímco ve většině pražských městských částí se napjatě vyčkává, na jaké spolupráci se domluví úspěšná politická uskupení, na některých místech už je jasno. Patří mezi ně i Praha 16, v níž zaznamenala drtivé vítězství ODS, která získala 12 mandátů z 15 možných.

Jak dopadly volby v Praze 16:

 

  • ODS – 72,36 %, 12 mandátů
  • Koalice KDU-ČSL, Zelení, TOP 09 – 12,94 %, 2 mandáty
  • Piráti – 8,05 %, 1 mandát

 

Obyvatelé Radotína, Zbraslavi, Lochkova, Chuchle a Lipenců v uplynulých komunálních volbách jednoznačně rozhodli. Opětovně zvolili Občanskou demokratickou stranu, v jejímž čele stojí starosta Karel Hanzlík. ODS s výsledkem 72,36 % v Praze 16 ještě více upevnila svou pozici. Před čtyřmi roky totiž strana dostala 69,5 % hlasů.

 

Šestnáctá pražská městská část je jedním z míst, které mapuje neúspěch ČSSD. Zatímco před čtyřmi roky dostali sociální demokraté od zdejších obyvatel přes sedm procent hlasů, letos se jejich výsledek zastavil na výsledku 3,23 % a v zastupitelstvu nebudou.

Bezproblémová obhajoba

 

Ve čtvrtek přitom už sám Hanzlík ČTK připustil, že starostou zůstane na další volební období. Formálně zbývá jen to, aby jej schválilo nově zvolené zastupitelstvo, v rámci kterého má ODS většinu.

„Radotínská ODS složí jednobarevnou pětičlennou Radu MČ Praha 16. Dne 31. října bude svoláno ustanovující zasedání Zastupitelstva MČ Praha 16, kde bych na základě volební nominace místního sdružení ODS Radotín (lídr kandidátní listiny) i na základě absolutně nejvyššího počtu preferenčních hlasů při volbách 5. až 6. října měl být již počtvrté zvolen starostou,” uvedl Hanzlík, který stojí v čele Radotína od roku 2006. Je tak jedním z nejdéle fungujících pražských starostů.

Doporučujeme
knihomol ( 11. října 2018 17:11 )

Jaká ODS mafie,zloději,tuneláři,křiváci,podrazáci,sajrajt,humus!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa