Přestože už není formálně v čele Ruska a plní teď funkci premiéra, dal tak světu najevo, že jeho síla a energie rozhodně nijak neochably. A opět tak trochu zbožštil svou image ruského hrdiny.

Ruský premiér je v judu majitelem černého pásku. Ve filmu poskytuje divákům nejprve informace o historii tohoto bojového umění a následně předvádí základní sestavu úderů, postojů a chvatů.

Putin představil snímek na premiéře v pondělí a snažil se přitom působit velmi skromně. Řekl například, že jeho role v projektu je minimální a že diváci mají ocenit především práci japonských a ruských mistrů, kteří s ním spolupracovali.

"Titulek je reklamním trikem. Ti lidé, kteří se na video podívají, se nebudou učit od vašeho pokorného služebníka, ale od skutečných géniů," prohlásil Putin.

 

Stejně jako loni vydala navíc Komsomolskaja Pravda sérii Putinových snímků, na nichž se bývalý prezident a současný premiér objevuje s odhalenou mužnou hrudí v ruské divočině. Toto zbožšťování Putina pokračuje po letní sérii snímků, kdy premiér vystoupil jako hrdina, který před nebezpečným tygrem zachránil skupinu turistů.