Věznice Kot Lakhpat v pákistánském Láhauru je místo, ve kterém si odpykává mnohaletý trest česká občanka Tereza Hlůšková. Pákistánský zdroj popsal Blesku, jak mladá žena tráví předvánoční čas.

Jeden velký předvánoční sen se jí má už brzy splnit. Soud projedná ve zrychleném řízení její odvolání proti zničujícímu rozsudku, kterým ji poslali na téměř 9 let do vězení. Podle pákistánského zpravodaje Alího Aršáda Vidina odvolání české vězeňkyni vlilo do žil novou naději. Tereza začala být plná energie a rozhodla se rovnou pro drastickou dietu!

„Podle zdroje z věznice se Tereza rozhodla, že zhubne. Při posledním vážení měla 63 kg, ale hodlá to snížit na 54 kg,“ sdělil Blesku Alí. Podle jeho informací jsou možnosti diety v pákistánském kriminálu omezené. Tereza podle Alího alespoň zvýšila příjem tekutin a pečlivě si vybírá, co bude jíst. Každé ráno vyráží na povolenou vycházku a večer pravidelně cvičí.

„Tereza vynakládá velké úsilí, aby vypadala pěkně a upraveně,“ prozradil Blesku Alí, podle kterého mladá žena po bezmála dvou letech ve vězení doufá, že tyto Vánoce už oslaví doma.

Tereza Hlůšková byla zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s bezmála devíti kilogramy heroinu v zavazadle. Po víc než rok trvajícím stíhání a procesu ji soud poslal na 8 let a 8 měsíců do vězení. Hlůšková podala odvolání a doufá ve zproštění viny. Stejně tak se ovšem odvolal také žalobce, který požaduje výrazné zpřísnění.

Fotogalerie
54 fotografií