Reece byl naprosto v pořádku až do doby, než se vrátil od svých prarodičů ze Severního Irska. Najednou začal kulhat a měl problémy hýbat i s rukou. Zanedlouho pro něj bylo obtížné i mluvit. Lékaři mu nejdříve udělali rentgen, protože měli podezření, že má problémy se šlachami.

Nic však nenašli. Poté však udělali tomografem snímek jeho mozku a bylo vše nad nebe jasné. Doktoři mu nalezli na mozku zhoubný a agresivní nádor. Mamince pak sdělili smutnou zprávu, že je neléčitelný. Chemoterapie na něj nefunguje a radioterapie ho pouze dočasně zmenší.

Většina malých pacientů s touto diagnózou se podle odborníků dožívá šesti až dvanácti měsíců. Maminka Jenna Probert (31) nyní chystá Reecovi ty nejlepší Vánoce, které mu dokáže udělat. Budou totiž jeho poslední, a proto musí být vše velkolepé a takové, jak si její umírající syn přeje.

„Budou to naše poslední Vánoce spolu a chceme se ujistit, že pro Reece bude vše pěkné a pohodlné. Chci, aby se cítil jako král. Měl by se cítit jako ta nejdůležitější osoba na světě. Bude to emotivní, protože to budou jeho poslední Vánoce. Dekorace budou na celém domě a bude vypadat jako Santova jeskyně,“ řekla Daily Mailu.

Budou to ty nejpamětihodnější Vánoce. Reece ví, že má rakovinu, ale nechápe důsledky. Nemůžu se přinutit k tomu, mu to říct. Chci jenom, aby byl šťastný. Vánoce budou rodinným dnem a my mu dáme vše, co bude chtít. Oslavíme je společně jako rodina,“ dodala Jenna.

Vánoce Reece stráví nejenom s ní, ale i s jejím partnerem Robertem Perrym (27) a se svou sestřičkou Trinity Alcock. „Musela jsem strčit realitu dozadu do své mysli. Soustředím se na to, abych si ho užila, dokud můžu,“ uzavřela smutně máma. Její syn radioterapii podstoupí, aby tu byl co nejdéle…

Fotogalerie
11 fotografií