Anděl Páně 1: Filmové hrady vás v zimě budou bavit

Na středověký hrad Kašperk, kde se v roce 2005 natáčel první díl Anděla Páně, si zajeďte třeba osmého prosince, kdy se tu pořádají zábavné prohlídky s Mikulášem, čertem a andělem. Na období mezi 28. prosincem a 1. lednem je kromě zimních prohlídek připravená středověká hra a pro děti dobrodružná výprava do hradu.
Dalším místem, které filmaři využili, je Křivoklát - jeho dolní nádvoří v pohádce vystupuje jako tržiště. Zajeďte si na hrad osmého, devátého, patnáctého nebo šestnáctého prosince, kdy se tu konají adventní trhy s pěkným programem.  
Scény z hradní kuchyně, vězení a komnat se točily v interiérech Českého Šternberku. Sem se vypravte prvního nebo druhého prosince. Na programu budou adventní prohlídky, během kterých se dozvíte, jak se svátky slavily za první republiky.

Anděl Páně 2: V Českém Krumlově potkáte režiséra!

Druhý díl se odehrává v uličkách Českého Krumlova. Fanoušci pohádky by si určitě neměli nechat ujít Andělský den, který připadá na sedmého prosince. Městem projde velký průvod andělů, který vyvrcholí setkáním s režisérem Jiřím Strachem. V Českém Krumlově to bude žít po celý advent i Vánoce. Na programu jsou např. koncerty, vánoční voroplavby, adventní a vánoční trh a pro děti Ježíškova pošta.
Nejdražší dekorací vyrobenou pro Anděla Páně 2 bylo náměstí s tržištěm a obchody, které bylo postaveno na hradě v Ledči nad Sázavou. Kulisy a dekorace, jejichž výroba trvala 3 měsíce, tu pochopitelně už nespatříte, i tak si sem ale určitě zajeďte. Šestnáctého prosince tu pořádají Adventní hradní jarmark a v hradní galerii bude až do jednadvacátého otevřená expozice s pohyblivým betlémem a dobovou světničkou, která přiblíží vánoční tradice.