Dva monitory v batohu

V kancelářích máme k jednomu počítači připojených často hned několik monitorů, které nám usnadňují práci. Jenže na home office jsme často odkázáni na malou obrazovku notebooku. Nemůžete se na ni se všemi otevřenými okny vejít? Zkuste vychytávku české firmy Misura, která vám vykouzlí hned dvě dodatečné IPS obrazovky s plným rozlišením jen s použitím usb-c konektoru. Snadno se vejde do batohu, takže s ní můžete pohodlně pracovat třeba z chaty.

Notebook ve výši očí

Základní pravidla ergonomické práce na počítači zahrnují lokty ohnuté při psaní na klávesnici do pravého úhlu a zároveň monitor ve výšce očí. To ale dokáže s notebookem asi jen hadí žena z cirkusu. Tuto polohu, která zabraňuje bolesti za krkem, ale snadno zaujmete, když si pořídíte přídavnou klávesnici a notebook posadíte na stoh knih či krabici od bot. Řešením je také připojit notebook k velkému monitoru.

Dbejte na pohodlné sezení

Zatímco v kancelářích máme pohodlné židle, doma se s dlouhodobým sezením často nepočítalo. Při práci z domova tak řada lidí sedí, kde se dá – u jídelních stolů, na pohovkách a u nízkých stolků v obýváku. Záda při tom trpí. Řešení může představovat ergonomický podsedák na tvrdší židli nebo pravidelné střídání poloh včetně práce vestoje.

Použijte sluchátka s handsfree

Jsou jen o málo dražší než klasická sluchátka, ale při práci z domova jsou k nezaplacení. Výhodou sluchátek se zabudovaným handsfree je, že mohou přijímat hovory, aniž byste museli držet telefon. Co je ale pro práci doma ještě důležitější, většina z nich je dělaná pro venkovní rušné prostředí a umí aktivně potlačovat okolní hluk, což se hodí, i když zrovna netelefonujete.

Aplikace proti sociálním sítím

Stává se vám doma častěji, že kvůli sociálním sítím odkládáte práci? Zkuste si stáhnout užitečný doplněk prohlížeče Chrome, který se jmenuje News Feed Eradicator. Na Facebooku a Twitteru vám zakryje citátem tu část, kde se běžně zobrazují novinky. Tedy tu, u které ztrácíme nejvíc času. Ostatní funkce sociálních sítí, jako je psaní zpráv, ale fungují normálně.

Soutěžte o hodnotné ceny - otevřete okénko adventního kalendáře se soutěží pro dnešní den. Blesk Vánoční jarmark