Přestože strom nepatří mezi nejvyšší, které kdy v centru Prahy stály, je rovnoměrně zavětvený. Jehličnan už prohlédl dendrolog a podle předběžné zprávy je v pořádku. „Je to částečně otázka prestiže, každoročně se z něj stává nejznámější vánoční strom v Česku. Ten letošní vyrostl přes sto kilometrů severovýchodně od Staroměstského náměstí, které bude zdobit do začátku ledna,“ uvedl radní Jan Chabr (TOP 09).

Rozsvěcet vánoční strom bude podruhé městská firma Technologie hlavního města Prahy (THMP). „Kácení stromu plánujeme na předposlední listopadovou neděli tak, aby už o prvním adventním víkendu mohl zářit před Týnským chrámem v Praze," uvedl ředitel THMP Tomáš Jílek.

Na Staroměstské náměstí se po loňském výpadku způsobeným pandemií nemoci covid-19 letos vrátí vánoční trhy. Začnou v sobotu 27. listopadu a potrvají do čtvrtka 6. ledna 2022. Trhy se loni kvůli covidové pandemii nekonaly ani na nedalekém Václavském náměstí, kde obvykle rovněž bývají. Loni ani letos se pak neuskutečnily ani velikonoční trhy.

Video
Video se připravuje ...

Strom se na Staroměstském náměstí slavnostně rozsvítil 30. listopadu v 16:30. ČTK

Fotogalerie
97 fotografií