„Z okna v pátém patře visí člověk!“ ozvalo se naléhavé oznámení na lince 158 v neděli ráno. Zoufalá oznamovatelka doplnila, že se člověk drží v okně jen za nohu a hrozí, že se každou chvíli zřítí na beton pod sebou. Policisté hned vyrazili na místo. Nebohou stařenku, která z okna visela, viděli už z ulice. Rychle běželi dovnitř. „Nebylo úplně jasné, zdali se skutečně jedná o páté patro, a tak museli policisté do schodů po svých, přičemž z venku je navigovali ostatní. Záhy se ukázalo, že to byla dobrá myšlenka, neboť se jednalo o byt v sedmém patře,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Když zdolali schody, čekala je další překážka - bytelné vstupní dveře. I s těmi si ale poradili a zanedlouho už vtrhli do ložnice, kde spatřili jen nohu zaklesnutou mezi pootevřené okno a parapet - ženino tělo bylo celé venku a viselo hlavou dolů. Jakákoliv urychlená manipulace mohla mít katastrofální následky. „Policistům se společnými silami podařilo vyčerpanou obyvatelku bytu zachytit a vtáhnout zpátky dovnitř, kde si ji do své péče převzali pražští záchranáři,“ dodal mluvčí. Žena policistům poděkovala a vysvětlila také, jak k celé nešťastné nehodě došlo - snažila se prý vyplašit holuby na parapetu.

I přesto, že se stařenku podařilo z nebezpečné situace vysvobodit, má příběh smutný konec. Podle informací Blesk.cz totiž žena později zemřela na následky vážné nemoci.