Požár zasáhl část střechy ubytovny v ulici Pod Plynojemem o rozměrech zhruba 10 krát pět metrů v oblasti provizorního komína. „Jedná se o vybydlenou ubytovnu bez lidí,“ informovali hasiči. S plameny bojovali pomocí výškové techniky.

Na místě zasahovalo několik jednotek profesionálních hasičů, dobrovolná jednotka z Ďáblic a hasiči Správy železnic, protože budova je poblíž trati. K požáru byla z preventivních důvodů přivolána i záchranná služba.

„Objekt je dlouhodobě neužívaný a celkově devastovaný. Hasiči zasahovali v dýchací technice a na lokalizaci nasadili celkem tři vodní proudy. Jeden vnitřkem budovy, další po fasádě a přes výškovou techniku. Aby se dostali k ohnisku požáru, museli rozebrat i část střechy,“ upřesnil po zásahu mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Před polednem se plameny podařilo dostat pod kontrolu, o půl hodiny později byl požár zcela zlikvidován. „S ohledem na devastaci objektu bude škoda požárem minimální, příčinou byla neodborná instalace kouřovodu provizorního topidla,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie