Podjezd pod viaduktem mezi ulicemi Průběžná a Švehlova je uzavřen od sobotního časného rána do 30. ledna. „Správa železnic odstraní současný ocelový most pod zrušenými benešovskými kolejemi a současně železobetonový most pod zkrácenými čekacími kolejemi. Tyto demolice jsou nutným předpokladem pro výstavbu celého přestupního uzlu v Průběžné ulici, který bude Správa železnic realizovat v průběhu letošního roku,“ vysvětlil pražský dopravní podnik.

Výluka se netýká jen automobilové dopravy, ale i autobusů a tramvají. Podjezdem mezi Průběžnou a Švehlovou ulicí vede tramvajová trať spojující Strašnice a Vršovice s Hostivaří, místo které lidé musejí využít náhradní autobusovou linku X26. Tramvaje nejezdí mezi zastávkami Radošovická a Nádraží Hostivař. Změny se týkají i autobusových linek 101, 138, 175, 177 a 195. Řidiči osobních aut musejí podjezd objet přes Jižní spojku a ulici V Korytech, případně využít ulice jako Průmyslová, Černokostelecká a Rabakovská.

Právě v ulici V Korytech jsou od rána potíže s dopravou, auta se štosují v obou směrech. Autobusy linek 101, 138, 154, 177 a X26 nabírají v oblasti Zahradního Města a ulice V Korytech zpoždění. „Na trase linek je silná individuální automobilová doprava,“ uvádí dopravní podnik na webu.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), která zajišťuje modernizaci železničního koridoru, chce nynější železniční most zbourat a nahradit novým. Ten by měl být vyšší, protože kvůli nízké výšce stávajícího podjezdu se často stávalo, že nákladní vůz shodil tramvajové troleje a zablokoval tak dopravu v celé oblasti. Naposledy byl podjezd kvůli modernizaci trati uzavřen v létě 2019 na měsíc.

Fotogalerie
14 fotografií