Tohle mohlo skončit velkou tragédií! Na lince pražských strážníků se 8. června krátce po půlnoci ozvalo oznámení o tom, že na Černém Mostě se ozývá ženské volání o pomoc. „Na místo byli vysláni strážníci-psovodi, kteří se svými čtyřnohými parťáky opakovaně prohledávali špatně přístupný prostor s vysokou trávou a větší koncentrací křovin,“ popsali záchrannou akci zástupci pražské městské policie. 

Psovodi i s čtyřnohými hrdiny pročesávali terén pečlivě kousek po kousku, poštěstilo se jim dvě minuty před druhou ráno. „V čase 01.58 hodin pes Alex strážníka Michala Sitta nalezl v nepřehledném křoví ležící ženu. Byla promoklá, podchlazená a dezorientovaná,“ uvedla městská policie. Strážníci nebohé ženě hned poskytli první pomoc, dozvěděli se od ní, že na místě leží zhruba dva dny. Ženu si pak převzali do péče záchranáři.

Čin strážníka a Alexe nezůstal bez povšimnutí - ve středu za něj dostali medaili Za záchranu života II. stupně. Není to poprvé, co společně zachránili lidský život - ocenění dostali už v roce 2018, kdy během noční pátrací akce v Chlumci nad Cidlinou našli pohřešovanou ženu.

Fotogalerie
5 fotografií