„TOP 09 Praha 6 si zvolilo nový regionální výbor: Tomáše Mandlíka, Ondřeje Duška, Petra Exnara, Ondřeje Koláře, Marka Baxu, Jana Chabra a Jakuba Janíka toho času v zahraničí. Přejeme mnoho úspěchů do další práce!,“ uvedla na sociální síti administrátorka profilu TOP 09 Prahy 6. Všem zúčastněným však bylo hned jasné, že se někde musela stát chyba. Ty ale podle svých slov administrátorka nedělá, a začala se tak se svými lidmi dohadovat.

TOP 09 z Prahy 6 si utrhla pořádnou ostudu.
Autor: Facebook

Jako první se ozval Tomáš Mandlík. „Někdy bývám na fotkách trochu neviditelný, ale tady jsem se fakt nenašel,“ reagoval na situaci. Správkyně profilu se však nenechala přesvědčit. „Děkujeme za Váš názor, ale podle propozic, které jsme dostali, jste první zleva. Faktem ale zůstává, že na FB profilu vypadáte trochu jinak. Ověříme to,“ popsala.

Na jeho místě byl totiž Jakub Stárek z ODS. „Tak hlavně, abych recipročně nemusel vstupovat do ODS,“ zažertoval poté Mandlík. Toho ale administrátorka rychle zchladila. „Děkujeme za Váš názor. Jsme tradiční strana. O vážných věcech se nežertuje. Pěkný den!“ napsala. To ale zdaleka nebylo vše.

Jste si jistý, že na fotce nejste?

Dalším, kdo se ozval, byl Petr Exnar, který na fotografii taktéž nebyl. „Dobrý den, no nevím, jak to tady máte zařízené, ale to nejsem já,“ napsal. Reakce přišla vzápětí. „Dobrý den, Vašeho názoru si ceníme. Jste si opravdu jistý, že na fotografii nejste? Víte, dostala jsem propozice a tam jste uveden. Nestává se mi často, že bych udělala něco špatně,“ zazněla odpověď.

Poté už jen Exnar dodal: „Dívám se na sebe do zrcadla přes čtyřicet let a myslím, že se dokážu poznat. Tentokrát jste něco asi špatně udělala. Nejsem ani třetí, ani šestý ani dvanáctý. Většina pánů, jak už tady někdo zmínil, je skutečně z jiných politických stran a Vy jim tady děláte reklamu.“

Nicméně to už byla TOP 09 ke smíchu všem. „Nene. To je hustá komedie,“ napsal zastupitel Ondřej Matěj Hrubeš (ODS) a přidávali se další. „Prosím, pokračujte v kladení otázek, moc se bavím,“ napsal Petr. Opět se ale přihlásila administrátorka a všechny šokovala. „Omlouvám se za komplikace. Dle příspěvků došlo k záměně fotografie. Budu v pondělí kontaktovat pana předsedu RV a dáme to do pořádku. Měla jsem tu být jen do 13.30 a teď mi z toho jde hlava kolem. Určitě se to napraví!“ napsala. Příspěvek tak zřejmě vydrží na Facebooku další tři dny. 

Byl to vtip!

Nakonec administrátorka nic řešit v pondělí nebude, protože vůbec neexistuje. Roli administrátora a stěžovatele zastal v tomto případě právě místopředseda TOP09 Praha 6 Petr Exnar (TOP 09), a to kvůli zvýšení návštěvnosti jejich facebookového profilu.

„Ale teď už vážně. Jako staronový předseda TOP 09 Praha 6 děkuji všem, že zvedli návštěvnosti našeho profilu. A ne, TOP 09 Praha 6 si opravdu nenajímá agenturu, která by jí spravovala FB profil. A opravdu mě mrzí, že už si člověk sem tam ani nemůže udělat legraci, úplně nevinnou, aniž by byl označen div ne za vraha malých dětí,“ uvedl starosta šesté městské částí Ondřej Kolář (TOP 09).

„Mě někdo takhle napálit, tak se budu ještě dva dny smát a rozhodně mu nebudu nadávat. Ona opravdu není naše chyba, že spousta bývalých, ale i aktivních komunálních politiků nemá ani špetku smyslu pro humor. Ještě jednou díky Petr Exnar za, podle mě, bezva nápad a bezva přístup. Smysl pro humor máme všichni a kanadské žertíky nás baví,“ dodal nakonec.

Podívejte se na snímky neuvěřitelné diskuze:

Fotogalerie
4 fotografie