Před domem v Přeučilově ulici v Praze 13, kde bydlí, parkovali běžně. Bavoráka si pořídili v létě jako pět let starý vůz, nový se prodává za cca 1,9 milionu. „Děti šly v úterý do školy a všimly si, že má auto u řidiče pootevřené dveře. Boční okénko bylo vysklené,“ popsala Blesku podnikatelka. Hned seběhla dolů a tam ji přepadla hrůza. Kabina byla doslova »vybílená« a nenechavec nejednal v rukavičkách. „Vymlátil okénko, otevřel si a odnesl úplně všechno. Vybral celou palubní desku, volant, airbagy, klimatizaci, rádio i navigaci,“ postěžovala si. Nepojízdné fáro musela nechat odtáhnout.

Škoda půl milionu

„Škoda je 480 tisíc korun. O úhradě jednáme s pojišťovnou. Možností je i auto úplně odepsat, pak máme ale spoluúčast deset procent. Oprava potrvá měsíce, na některé díly se čeká,“ popisuje zoufale Radka Václavíkové. Auto při práci musí používat denně, týdně s ním najezdí stovky kilometrů.

Problémová lokalita

„Případ je prověřován pro trestný čin krádež. Po pachateli pátráme,“ sdělil policista Jan Rybanský. Po dopadení a odsouzení mu hrozí až dva roky za mřížemi. Lokalita Přeučilovy ulice je podle místních poslední dobou problémová. Policie zde eviduje nárůst trestné činnosti, i v souvislosti s vloupáním do sklepů. „Jedná se o nárůst v jednotkách případů za měsíc. Na tuto problematiku jsme se zaměřili zvýšeným dohledem policistů a strážníků,“ sdělil Jan Rybanský.  

Video
Video se připravuje ...

Muž se pokusil vloupat do auta, policistům ujížděl na kradeném kole. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií